kan je na iets meer 1 week nadat je onveilig sex heb gehad als een zwangerschaps test doen ?

Kan je iets meer dan week nadat je onveilig sex heb gehad al een zwangerschaps test doen of moet je perse wachten tot de dag dat je menstruatie eigenlijk zou beginnen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je actief probeert zwanger te raken, kun je het beste 4 à 5 weken na de geslachtsgemeenschap een “reguliere” zwangerschapstest uitvoeren. Meestal is er pas 4 weken na de bevruchting voldoende HCG-hormoon waarneembaar. Er zijn echter ook speciale zwangerschapstests op de markt die al in week 3 betrouwbaar zijn.

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net/wanneer-zwangers...

Clearblue geeft een 99% garantie als je test op de dag dat je ongesteld zou moeten worden. Als je geld teveel hebt of als je het graag wilt weten kun je tot een dag of 2 eerder testen maar dan moet je NOG een keer testen als je NIET zwanger bent. Sensitest (link) zegt betrouwbaar genoeg te zijn op vier dagen voor de dag dat je ongesteld moet worden: http://www.sensitest.nl/zwangerschapstest-calculator.php en een gewone winkeltest dus op de dag dat je ongesteld moet worden als je een cyclus van precies 4 wk hebt. http://www.sensitest.nl/zwangerschapstest-calculator.php Dus: testen mag, maar je zult moeten blijven testen tot de dag dat je ongsteld zou moeten worden als de test negatief is (niet zwanger).

Ja, je kan een zwangerschapstest doen na iets meer dan een week na de onveilige seks. Wanneer de uitslag positief is ben je zwanger, maar wanneer de uitslag negatief is, is dit geen garantie dat je niet zwanger bent. De zwangerschapstest geeft de uitslag positief als het hcg-hormoon in je urine wordt geconstateerd. Wanneer je zwanger bent, wordt hiervan steeds meer geproduceerd om je zwangerschap in stand te houden. De eerste paar dagen dat je zwanger bent is het nog niet te meten en daarna wordt het gehalte al snel zo hoog dat het te meten is. De meest gangbare tests die te verkrijgen zijn, zijn betrouwbaar wanneer je rond de verwachtte menstruatiedatum test. Er zijn ook tests die beloven dat dit eerder dan die datum kan, omdat deze gevoeliger zijn voor hcg en dus al een positieve uitslag kunnen geven bij veel lagere hoeveelheden van het hormoon in de urine. Echter kun je je afvragen of dit wel wenselijk is... Stel je voor dat het wat langer duurt dan (laat zeggen) 1-3 maanden voordat je zwanger wordt. Je maakt jezelf helemaal gek door steeds vóór de menstruatiedatum al te testen. Behalve dat het een hoop geld kan kosten, zul je niet voldoende hebben aan slechts één test per maand. Je zou er iedere dag wel één kunnen gebruiken vanaf één week na de seks tot je menstrueert of tot je een positieve uitslag hebt. Wil je dat? Dan moet je dat natuurlijk doen, maar mijns inziens is het beter om te wachten tot je menstruatie uitblijft en dan pas te testen. Wanneer je normaal gesproken een heel voorspelbare cyclus hebt (op de dag nauwkeurig), dan kun je één dag erna al een test doen. Bij onregelmatiger cyclus, tel je de meest lange cyclus en tel daar dan één of twee dagen bij op. Dan weet je zeker dat je niet teveel tests zal hoeven gebruiken en zit je niet iedere keer in de zenuwen. Trouwens, door de spanning van wel/niet zwanger zijn, kun je ook iets meer onregelmatig menstrueren. Maargoed, ik wens jou een spoedige zwangerschap, die voorspoedig zal verlopen! Dat je maar één test nodig zal hebben! ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100