Hoe kan je een DNA test doen om te bepalen of het jou kind is, want de moeder Weigert een gezamenlijke tekst.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk eens op de site van Incertezza: http://www.incertezza.nl/ Zij geven een duidelijk verhaal van hun werkwijze en wat voor een soort tests ze kunnen afnemen en hun kosten. Ik kan op die site echter niet zo snel vinden wat ze als input nodig hebben, als het met slijm en/of haar kan, dan kun je dat gewoon van je kind wegnemen zonder dat het raar lijkt. Als het met bloed moet, dan wordt het een stuk lastiger om dit voor de moeder verborgen te houden. Op dit site staan ook contactgegevens waar je met vragen terecht kunt.

het schijnt zo te zijn dat alleen de moeder of het kind zelf een DNA test af kan dwingen via de rechter en de vader dus niet. dit wil niet zeggen dat jouw situatie per definitie hopeloos is. vraag eens informatie bij een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht (eerste consult is meestal gratis) en leg hem/haar je verhaal voor. misschien is er voor jou toch een kans. feit is dat een moeder vaak heel sterk staat en dat een aanstaande vader weinig rechten heeft.

Bronnen:
http://cjg.haren.nl/zwanger/voorbereiding-...

Ligt eraan als je het kind erkend hebt, maar vervolgens gegronde reden hebt om hier aan te twijfelen is dit mogelijk. Alimentatie moeten betalen is overigens geen gegronde reden. Kun je echter overspel e.d. aantonen dan behoort het tot de mogelijkheden.

Indien je het kind wel eens zonder moeder ziet (of in een onbewaakt moment) kun je met een testkit wangslijmvlies afnemen om een vaderschapstest uit te laten voeren. Zie bronnen.

Bronnen:
http://www.dnasolum.nl/DNA_Vaderschapstest
http://www.incertezza.nl/?gclid=COnB35jZsa...
https://www.consanguinitas.nl/?gclid=COzXk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100