Valt gedwongen sex ook onder verkrachting?

Ongeveer een half jaar geleden ben ik door me vriend gedwongen sex met hem te hebben nadat ik het met hem uit had gemaakt. Ik vroeg me nu af of dit onder verkrachting valt of sexueel misbruik is aangezien het niet met geweld gebeurde, hij chanteerde me zodat ik niet anders kon.
Ik zou het erg waarderen als iemand me hier een goed antwoord op zou kunnen geven, op internet is namelijk niet veel informatie hier over te vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is verkrachting? En hoezo geen geweld? Geestelijk geweld is ook geweld. Toegevoegd na 48 seconden: Sorry, het vraagteken achter het woord verkrachting moet natuurlijk een uitroepteken zijn,

Sex hebben met iemand die je daar toe dwing hoe hij dat ook doet is verkrachting.

Voor verkrachting is geen dwang nodig. Formeel gezien is elke vorm van "binnendringen" terwijl de ander dat niet wil, verkrachting. Als jij dus duidelijk maakte dat je dit niet wilde, of hij je min of meer gedwongen heeft, is ook dit een vorm van verkrachting. Simpel gezegd: als je 'nee' hebt gezegd, is het verkrachting. En het feit dat je het net had uitgemaakt, betekent al dat hij er zéker niet zonder meer vanuit mocht gaan dat jij dit ook wilde. Vreselijk dat je dit hebt meegemaakt. Je zegt dat je het net had uitgemaakt, is het nog altijd uit (ik hoop het)? Je kunt alsnog aangifte doen, als je dat wilt. Je moet dan wel sterk in je schoenen staan, want je zult een aantal keer opnieuw je verhaal moeten doen, en vervelende vragen krijgen waarmee ze uit willen zoeken dat je dit écht niet zelf wilde. Ook als je besluit om af te zien van aangifte, kun je slachtofferhulp krijgen. Je kunt ook altijd je huisarts vragen als je behoefte hebt aan verdere hulp of ondersteuning.

ja het is verkrachting, hij is zonder jouw toestemming je lichaam binnengedrongen www.seksueelmisdrijf.nl/index.php?option=com...view...

Zelfs een gedwongen tongzoen behoort tot de catagorie verkrachting. Lijkt me dus sterk dat dit ook verkrachtig is!

nee, dit valt niet onder verkrachting. ik zeg dit omdat het verhaal niet duidelijk genoeg is om het 'een naam te geven'. Als hij je chanteerde en jij het gevoel had niet anders te kunnen is dit misschien iets wat je ook misschien zelf achteraf toch anders had willen doen. En ook kunnen doen. En wanneer het voor jou niet degelijk als traumatisch heeft gevoeld dan zou ik t zo niet noemen. In veel relaties word wel eens 'gechanteerd' met sex, of onthouding van sex, hem haar zn zin geven etc etc. Misschien was er in je relatie al een bepaalde machtsverhouding gaande, waarvan je misschien niet eens zo bewust was. Sex kan hier een heel grote rol in hebben. Je verhaal heeft een beetje die toon.

Ik zag laats op tv in de zaak van Robert M. (die heel veel kleine kindertjes heeft misbruikt en verkracht) dat onvrijwillige seks volgens de wet pas verkrachting is als er fysiek geweld aan te pas komt. Zo kwam Robert M. er met minder straf mee weg, omdat hij bij de baby's geen geweld hoefde te gebruiken omdat zij zich niet verzetten. Als er geen geweld aan te pas komt wordt het seksueel misbruik genoemd. Verkracht worden en misbruikt worden is dus blijkbaar niet hetzelfde, hoewel ik erbij blijf dat het gewoon verkrachting is.

onvrijwillige seks en gewelddadige seks , geweld waar je niet om vraagt tijdens de seks is allebei verkrachting, vind ik. Juridisch kan iemand die jou dat aandoet helaas op allerlei manier wegkomen. Zo mogelijk zou ik er wel aangifte van doen scheelt misschien voor je eigen gevoel wie weet worden anderen na jou ook weer zo mishandeld.

Verkrachting is maar een naam die je aan zo een soort situatie zou kunnen geven. Ik denk dat je bij jezelf eerlijk moet nagaan wat de situatie was op dat moment. Besef jezelf goed wat voor een naar traject je ingaat als je hem zou aangeven... wat niet wegneemt dat als je ZEKER weet dat hij je verkracht heeft aangifte zou moeten doen. Nogmaals, je weet zelf heel goed of het wel of niet verkrachting/misbruik was. Suc6!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100