Is travestie een identiteitsprobleem?

ik ben zelf een vrouw dus geen travestiete neigingen, het gaat om iemand die ik goed ken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Even voor de duidelijkheid travestie komt ook onder vrouwen voor. Het is een gevoel van in een verkeerd lichaam te zitten als je dat een identiteitsprobleem wilt noemen ja dan is het dat.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Travestie_(gender)

We spreken van travestie wanneer iemand seksueel opgewonden raakt wanneer hij/zij zich (periodiek) kleedt in kleding van het andere geslacht, en soms ook zich voordoet als het andere geslacht. Dat betekent dat een vrouw ook travestiet kan zijn. Travestiet fetisjisme valt onder de parafilieën, dat wil zeggen dat iemand - simpel gezegd - seksuele opwinding ervaart in situaties of bij dingen die de meeste mensen niet als opwindend beschouwen. Het is geen identiteitsprobleem, maar een seksuele 'stoornis' - als je dat zo wilt noemen tenminste. Overigens spreken we pas echt van een stoornis wanneer iemand lijdt onder deze aparte voorkeur, of wanneer het grote gevolgen heeft voor iemands dagelijks functioneren. Er zijn genoeg mannen die opwinding ervaren bij het dragen van ee vrouwslipje, en die daarvan totaal geen problemen ervaren. We spreken dan dus ook niet van een afwijking. Wanneer een dergelijke voorkeur dusdanige vormen aanneemt dat het wél problemen oplevert, kun je spreken van een seksuele stoornis, maar het is dus geen identiteitsprobleem. Toegevoegd na 14 minuten: Overigens: wanneer iemand de wens heeft om van het andere geslacht te zijn, of zichzelf man of vrouw voelt terwijl hij/zij geboren is als het andere geslacht, kun je spreken van stoornis van de genderidentiteit. De twee worden zo vaak door elkaar gehaald, dat je dat ook nog zou kunnen bedoelen. Genderdysforie is wanneer iemand zich van het andere geslacht voelt dan het geslacht waarin hij/zij geboren is. Dit heeft weer niets met seksuele opwinding te maken, en ook niets met seksuele voorkeur. Ook wanneer iemand twijfelt van welk geslacht hij is, of zich niet volledig man of volledig vrouw voelt, zich misschien noch man, noch vrouw voelt, of juist allebei voelt, zou je kunnen spreken van een stoornis in de genderidentiteit. Dat zou je inderdaad een identiteitsstoornis kunnen noemen. In de praktijk spreken we van genderdysforie wanneer iemand van het andere geslacht wil zijn, van transgender wanneer iemand door het leven gaat als het andere geslacht dan waarmee hij geboren is, en van transseksueel wanneer er daarnaast ook een geslachtsveranderende operatie heeft plaatsgevonden.

Ik zelf ben een travestiet en heb de vraag en de antwoorden goed bekeken. Is het een identiteitsprobleem? Ik denk het niet. Bij mij is het geen sexuele opwinding maar ik voel me gewoon prettig bij het dragen van dames kleding en ik voel me sterker in mijn uiting naar andere toe. Natuurlijk zijn er veel travestieten die het uit sexueel oogpunt doen maar voor mij niet. Het verlangen om kleding te dragen van zachtere stoffen en leuker te kunnen combineren is voor mij het belangrijkste draagvlak. Maar als man over straat te gaan in een rok of jurk zonder make up en zonder vrouwelijke kenmerken dan word je snel nagekeken en gewezen en dat is wat ik niet wil. Dus al snel wil je dan aan het perfecte plaatje voldoen en dat lukt mij vrij aardig. Waarom is het zo makkelijk voor een vrouw om als man over straat te gaan zonder dat hier aanstoot aan word gegeven. Waarom zien wij tegenwoordig zoveel vrouwen en jonge meiden die eigenlijk als man gekleed gaan? Wat is er dan vreemd aan om als man in dameskleding over straat te gaan. Ik kan als vrouw mij leuker kleden dan als man omdat er meer is en modieuzer. Ik vind het alleen jammer dat vooral in een relatie de echtgenoot het laat afweten wat sex betreft omdat ze geen lesbische relatie wil. Ik ben hetero dus vanwaar de afwijzing. Mijn vrouw kleed zich vaak mannelijk en dan denk ik ook niet ik lig nu met een man te vrijen. Vanwaar die afkeer. Ik kan het niet begrijpen. Jolanda.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100