Is aseksualiteit natuurlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aseksualiteit is niet natuurlijk. Het ligt immers in de natuur van elk levend wezen om zich voort te planten. En om zich voort te planten is seksualiteit noodzakelijk.

Ja, net zoals homoseksualiteit e.a. een natuurlijke seksuele voorkeur is. Omdat aseksualiteit aangeboren of in elk geval diepgeworteld is, is het vergelijkbaar met een seksuele voorkeur of geaardheid en dus natuurlijk.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aseksualiteit
http://sfyc.nl/portaal/index.php?page=cedi...

bij mensen is het niet het meeste gangbare, maar om het te toetsen aan natuurlijk of onnatuurlijk gedrag gaat me persoonlijk wat te ver. je hebt het niet per definitie nodig om je voort te kunnen planten. neem de eenden als voorbeeld, pure groepsverkrachting. bij dieren komt komt het vaker voor en deze hebben manieren om zich voor te planten zonder dat er sex aan te pas hoeft te komen. niets onnatuurlijks aan dus. bovendien zijn er meerdere vormen van aseksualiteit, en kan het los staan van sexuele gevoelens. zie link voor meer info

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aseksualiteit

Ja. Aseksualiteit komt voor. De mate waarin een dier/mens behoefte heeft aan seks heet wel libido. Dit is dus gewoon een eigenschap. Net als zijn lengte, zijn maximale spierkracht, hoeveel lucht hij kan inademen, enz. enz. De ene mens heeft een sterke geslachtsdrift, en er zijn mensen die er (bijna) geen voelen. Dit soort verschillen zijn dus niets bijzonders. Als het gebrek aan geslachtsdrift tevens leidt tot minder nageslacht, selecteert deze groep zich vanzelf uit. Maar het lijkt er een beetje op, dat je normen wil invoeren voor deze eigenschap. Is een lengte van 1,93 normaal?? Is een intelligentie van 140 punten normaal? Vraag je eens af, waar deze normen voor zouden kunnen dienen. Uit vele vragen blijkt steeds weer, dat het zich houden aan normen, niet bevorderlijk is voor het nastreven van de gevoelde behoeften: mensen vertonen dan een verwrongen gedrag. Bij seksualiteit is wat dat betreft een bijzonder verschijnsel zichtbaar: na de Victoriaanse tijd heeft de westerse vrouw zich tientallen voorgedaan als een aseksueel wezen. De seksuele behoefte zou alleen bij de man bestaan. Uit veel onderzoeken blijkt, dat dit biologisch gezien onwaar is: de vrouw is net zo seksueel aangelegd als de man. Dus dit was een cultureel verschijnsel: meisjes werden aangeleerd zich 'netjes te gedragen', weduwen/weduwnaars mochten niet hertrouwen enz. Zoiets heet een taboe. Misschien is er een vraag onder deze vraag. Je kunt die dus biologisch benaderen of socio-psychologisch.

Ja. Het is menselijk, dus natuurlijk ...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100