ik heb vaak steken in mijn onderbuik en dat is meer bij mijn lies. soms komt er slijm uit mijn vagina en soms doet hij ook pijn. wat is dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

De verstandigste oplossing is: een afspraak maken bij de huisarts. Het kan iets onschuldigs zijn, maar dan weet je wel precies wat er aan de hand is.

Niet mee blijven lopen. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de gynaecoloog. Die kan een echografie maken en dan weet je zeker wat de oorzaak van je steken is. Ik had vroeger dezelfde pijn en na onderzoek bleek ik een cyste te hebben op een eierstok. Bij de gynaecoloog kan je dan ook je andere problemen bespreken.

laat het alsjeblieft onderzoeken als je onbeschermde sex hebt gehad, want als je verwaarloosde chlamydia hebt kun je er onvruchtbaar van raken.

Pijnen in je onderbuik en steken,vreemde afscheiding ondanks goed wassen (zonder zeep of met zeeploze "zeep" van bv lactacyd) dan is er iets niet goed,dat kunnen meerdere dingen zijn. Ook de dokter kan dat niet raden,daar moet je even 'n onderzoekje voor ondergaan. Dus,op de vraag wat het is is moeilijk antwoord te geven.Meteen naar de dokter en dan ben je er waarschijnlijk zo vanaf..

Zolang je je niet laat onderzoeken door de huisarts, kun je niet werkelijk een oorzaak weten. Wel is het zo dat een lichaam over het algemeen redelijk vaak steken, pijntjes en zeurderigheidjes geeft. Dat hoeft niet altijd fout te zijn. Tegenwoordig zijn we er niet meer zo aan gewend dat ons lichaam gewoon geregeld even pijn doet. Nou kunnen steken in de liesstreek komen van de baarmoeder, die zich voorbereidt op het losmaken van het baarmoederslijmvlies, en dat kan steken en krampen. Ook de eisprong zelf kan soms steken geven. En soms voel je een steek zonder oorzaak. Pas als het steken langdurig aanhoudt, niet halverwege of vlak voor je menstruatie zit, of als het ondragelijk pijnlijk is, dan zou ik echt even naar de dokter gaan. (of wanneer je je zo erg zorgen blijft maken dat je er zelf niet goed van wordt natuurlijk, ook dan kan de dokter uitkomst bieden.) Wil je het zeker weten? Ga naar de dokter!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100