waarom jeukt mijn schaamhaar?

Ik heb altijd jeuk aan mijn schaamhaar.
Tenminste, ik weet niet of het de schaamhaar is maar gewoon net boven de penis.
Is er iets aan de hand, en kan ik er ook wat aan doen?
alvast bedankt.

Toegevoegd na 4 minuten:
nee, ik scheer het niet.
ben nog maar 14 jaar.

Toegevoegd na 9 minuten:
ik douch elke dag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je altijd jeuk? gruwelijke jeuk? Dan zou je platjes kunnen hebben (schaamluis). Heb je weleens sexueel contact gehad? Zo nee, kan het ook gewoon de groei van nieuw haar kunnen zijn! Dus haar wat nog door de huid moet komen...

Misschien komt het door de zeep/douchemiddel die je gebruikt waar je misschien overgevoelig voor bent/ en was je t te overmatig ermee das niet nodig Je zou ook een wasmiddelallergie kunnen hebben voor bepaald wasmiddel wat zich daar uit. Hou je er last van schaam je niet vraag t je dokter gewoon ff Toegevoegd na 1 minuut: schaamluis kan ook maar dat loop je op via sex

Heb je misschien strakke onderbroeken aan? Dit kan ook behoorlijke jeuk geven. Of je kan niet tegen polyester o.i.d..

Goed de zeep uit je haartjes spoelen, als dat achterblijft geeft dit ook vaak erge jeuk. En goed afdrogen! Een beetje talk poeder erop geeft meestal wel verlichting!

Ik vindt tot nu toe de antwoorden erg nuttig. Ik wilde dit erbij toevoegen. Gebruik dit eens; http://www.neutral.nl/ En douche eens om de dag. Het is namelijk genees niet goed voor je huid om elke dag te douchen. Vroeger in de jaren 50 ging mensen zelfs maar 1 keer in de week douchen. Dan had je namelijk zelf geen douche en ging je 1 keer in de week naar een gezamenlijke was en douche ruimte.

omdat het groeit, heb er zelf ook last van [ben 13 ]

Natuurlijk omdat het groeit. Maar het kan ook door het soort onderbroeken komen dat je allergisch bent voor de stof. Of schaamluis. Probeer niet te krabben en het met rust te laten.

Het zou kunnen zijn dat je schaamluizen hebt, deze nestelen zich graag in schone, frisse plekken en ik zag staan dat je je iedere dag doucht. Het beste lijkt me om hiermee naar de dokter te gaan zodat hij je verder kan helpen. Een andere tip is om toch te overwegen om je schaamhaar te scheren of eventueel korter te knippen.

Prima suggesties hierboven. Het is ook nog mogelijk dat je daar eczeem hebt. Kijk eens goed met een spiegeltje tussen je schaamhaar of je wat ziet of vraag anders je vader of moeder te kijken. Kan zijn dat je het moeilijk vindt dat te vragen, maar doe toch maar. Daar zijn ze voor. Als het rood ziet, is het ws allergie of eczeem. En dan naar de dokter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100