Wanneer wordt het voor mannen minder makkelijk om te vrijen?

Ik ben nu 47 en ervaar mijn erectie soms als minder stevig/lang genoeg om lekker te vrijen. Ik vind het wel gênant als ik tijdens het vrijen slapper wordt. Ik vind vrijen nog steeds het lekkerste wat er is. En mijn vrouw klaagt niet. Maar zij vind het ook minder belangrijk dan ik volgens mij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Erectie problemen nemen (soms) met het ouder worden toe, gelukkig hebben jij en je vrouw het nog fijn samen. Je kunt met erectie problemen natuurlijk altijd naar je Huisarts, niks om je voor te schamen!! Of misschien kun je een penisring proberen, dat zorgt er ook voor dat je erectie langer aan houd. Ik hoop dat je iets aan mijn antwoord hebt.

Misschien als de sleur toeslaat. Probeer er nieuwe spanning in te brengen

Sex is iets dat met de jaren zijn spanning verliest. Door het nieuw leven in te blazen en elkaar weer opnieuw uit te dagen dus de sleur te verbreken kan het weer opwinden en spannend worden.

Je laatste zin geeft eigenlijk al het antwoord want als je al lang bij elkaar bent zul je het samen spannend moeten houden. Als je al de indruk hebt dat je vrouw het allemaal niet belangrijk vind en de spanning bij de sex is weg zal niet alleen jij maar de meeste mannen of ze nu 27, 37 of 47 zijn dezelfde problemen krijgen. Geen zorgen maken dus en proberen je vrouw zover te krijgen dat het weer spannend wordt. (is het wel spannend zit ik er naast en zou je langs huisarts moeten gaan)

Misschien komt het door dat de hond ligt te kijken? Vrouwen zij idd minder gefocust op de seks. Trek gewoon de stoute schoenen aan en ga naar je huisarts. Kan met leeftijd te maken hebben, maar ook met een ziekte, zoals diabetes.

Dat 'wanneer' verschilt per man, vermoed ik, evenals de oorzaak. Uit wat je schrijft maak ik op dat voor jou de erectie voorwaarde is lekker te vrijen, maar dat is natuurlijk niet zo (en ik vermoed dat je vrouw daarom ook niet moppert en waarom zou ze ook?). Niks mis met je handen, mond, tong en huid, toch? Hoe meer jij er op gaat focussen, hoe meer last je er waarschijnlijk van zult hebben. Experimenteer maar eens met een keer helemaal geen penetratie of zelf geen aanraking van je penis of niet klaarkomen. Dan zul je zien dat het nog best plezierig is en dat zij het, omdat je toch andere delen van je lijf gebruikt om het haar naar de zin te maken, ook fijn vindt. Mannen overschatten het belang van een erectie zo!! ;) Voor wat meer wetenschappelijke info: zie de link.

Bronnen:
http://www.infertiliteit.net/sexdisf.php

Het wordt minder makkelijk op het moment dat je jezelf dit afvraagt. Als je merkt dat er "iets" aan de hand is. En de beste stap is om hier ten eerste met je vrouw over te praten en haar duidelijk maakt dat bagatelliseren van joun gevoelens erg lastig is voor jou, omdat jij je wel zorgen maakt. Dit is het moment om er aan te werken. Ook is het raadzaam en absoluut niet raar, eerlijk niet, om met dit probleem naar de huisarts te gaan. Hij kan je goed helpen en zal waarschijnlijk doormiddel van een prostaat onderzoek uitsluiten of het iets lichamelijks is. Ook bij het emotionele vlak kan hij jou goed helpen. Dit is mijn advies voor jou (jullie)

Wanneer je er teveel mee bezig bent dan kan het juist averechts gaan werken. Dat is een psychische kwestie. Je zegt je vrouw klaagt niet maar weet niet zeker of ze het minder belangrijk vindt. Dan zou ik er maar eens over gaan praten met haar. Vindt ze het echt niet erg dan zul jij het waarschijnlijk ook minder erg gaan vinden en geniet je er dan weer meer van, zo werken die dingen.

Beste Shark, Ik krijg in tegenstelling tot anderen, niet het idee dat uw seks-leven niet spannend genoeg is. Is dit wel het geval, dan heb ik het simpelweg verkeerd begrepen. Vandaar dat ik nu alleen in ga op het feit dat u uw erectie soms als minder steving/lang genoeg om lekker te kunnen vrijen ervaart. Omdat ik niets van u weet, heb ik geen idee wat de oorzaak is (dus ook niet de perfecte oplossing). Wel heb ik een interessante site, waar ingegaan wordt op alle oorzaken. Hier een kleine samenvatting. Mogelijke oorzaken van erectiestoornissen - Leeftijd - Verstopte bloedvaten - Suikerziekte - Roken, alcohol en drugs - Het gebruik van bepaalde medicijnen - HIV en AIDS - Ziekte van hersenen of zenuwbanen - Behandeling van prostaatkanker - Psychologische oorzaken - Afwijking van de penis zelf Mogelijke behandelingen Alvorens met geneesmiddelen of een andere behandeling te beginnen, is het verstandig eerst uitvoerig met uw (huis)arts en uw partner over uw problemen te praten. Uw arts ziet nou eenmaal meer patienten met dergelijke problemen, zodat hij uw problemen in de juiste proporties kan zien. Dit kan u helpen hier mee om te gaan. In bepaalde gevallen zal de (huis)arts u aanraden advies in te winnen bij een arts of psycholoog, die gespecialiseerd is in de sexuologie. In een aantal gevallen zal helemaal geen behandeling nodig zijn. In gevallen waarbij het bovenstaande niet voldoende is, kan nog heel wat gedaan worden. Bij mannen die verder goed gezond zijn is een behandeling met medicijnen mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om een prothese geïmplanteerd te krijgen in de penis en zijn er hulpmiddelen als de penisring en de vacüumpomp. Veel succes!

Bronnen:
http://www.erectiestoornis.nl/content/erec...
http://www.erectiestoornis.nl/content/erec...

Lichamelijk gezien 50+ zeggen ze op de mannenpoli als oorzaak voor impotentie. Vaak zijn er andere factoren die daarbij een rol spelen, zoals psychologisch, seksueel, gezondheid, stress, medicijnen, roken, alcohol ...

Ik ben 53 en herken wel (enigszins) wat je zegt - de suggestie hierboven van:"maak het allemaal wat spannender" helpt zeer zeker - weet ik uit ervaring :) Probeer eens wat nieuwe wegen in te slaan wellicht een lang gekoesterde wens(????) waar te maken ...... Maar ook heb ik goed nieuws voor je, het (wat) ouder worden heeft ook zo zijn voordelen, want wat je verliest aan kwantiteit win je aan kwaliteit - oftewel je komt niet meer als een jongeman zo (te) snel klaar. en dat heeft zeer zeker zijn voordelen. Penisringen zijn een optie - ook kun je de penis stimuleren met "prikkelende"zaken als menthol ( wel voorzichtig in het begin:). En het stimuleren via de anus van de prostaat heeft ook geheid succes . veel plezier!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100