Als je eenmaal ongesteld bent, kan ik er vanuit gaan dat ik 100% niet zwanger ben?? Ik heb de afgelopen 2 weken onveilig gevreeën.

Ik ga er nu vanuit dat ik niet zwanger ben....

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, want ongesteld zijn is het reinigen van je baarmoeder door je lichaam, dat gebeurd alleen als een bepaald stofje niet meer aangemaakt wordt, wat er wel is tijdens de zwangerschap. Je bent dus niet zwanger, maar je hebt, als je het onveilig hebt gedaan, wel kans op een SOA.

Niet helemaal 100%, maar toch wel rond de 95-99%. Er zijn meer oorzaken van bloedingen dan alleen menstruatie. En sommige bloedingen kunnen tijdens de zwangerschap voorkomen. Dat is vooral een mogelijkheid als je menstruatie veel lichter is dan normaal en ook minder lang duurt. Dan kan het namelijk een zogeheten 'innestelingsbloeding' zijn.

Nee, er zijn vrouwen die gewoon doormenstrueren terwijl ze zwanger zijn.

Nee, niet voor 100% zekerheid. Wanneer je bloedt weet je niet zeker of je werkelijk menstrueert of dat het bloed is van bijvoorbeeld een innesteling van een vruchtbeginsel. Je kunt na je (vermoedelijke) menstruatie een zwangerschapstest doen. Dus dat is nu misschien een goed idee om meer zekerheid te krijgen of je wel of niet zwanger bent.

Voor de zekerheid toch maar een zwangerschaptest doen.

Je kan er wel bijna zeker van zijn, maar er zijn uitzonderingen, sommige meisjes blijven ongesteld worden als ze zwanger zijn, dit is een "foutje" van het lichaam, het vergroot de kans op miskramen. Dit gebeurt maar heeel erg zelden, de kans is dat als jij gewoon ongesteld ben geworde erg groot dat je niet zwanger bent

Er is alsnog kans dat je zwanger bent, aangezien sommige zwangere vrouwen ook nog aan het begin een paar keer ongesteld zijn gedurende hun zwangerschap. Ik zou even een testje halen, je weet maar nooit namelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100