Waarom word een tepel stijf ?

ik weet dat tepels dus reageren op kou of aanraking, maar als je zegt, dat dit te maken heeft met borstvoeding, beetje vreemd, want mannen krijgen ook stijve tepels, en voor zover mij bekend is, is er geen man geweest die borstvoeding gaf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zowel vrouwen als mannen hebben veel bloedvaten en zenuwuiteinden in de tepels. De tepels zijn dan ook zeer gevoelig. De tepels kunnen bij zowel mannen als vrouwen hard worden als gevolg van kou of seksuele opwinding, maar ook bij sommige andere emoties.

Een tepel wordt hard/stijf door prikkeling (opgewondenheid). Het kan zowel bij mannen als vrouwen gebeuren, maar over het algemeen komt het vaker voor bij vrouwen.

Mannen geven geen borstvoeding, maar hebben toch tepels. Dat komt omdat ze met dezelfde bouwstenen zijn gemaakt als vrouwen. Zelfs bij de primaire geslachtsorganen is dat zichtbaar: Eierstokken - testikels Penis met eikel - clitoris Gegeven dat mannen tepels hebben, ook al geven ze geen borstvoeding, is het niet zo'n grote sprong om te zien dat die tepels ook wat reacties vertonen die te maken hebben met het geven van borstvoeding.

Als je het over een man hebt, dan is het vaak gekoppeld aan kippevel, een reactie van de huid om de temperatuur te regelen. Gaat samen met de reactie dat de huidbeharing overeind komt. Kijk of je het herkent in die combinatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100