Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kun je doen tegen besluiteloosheid?

Wat kun je doen tegen besluiteloosheid? Ik moet een aantal beslissingen nemen in korte tijd, waar ik ook geen extra bedenktijd voor krijg. Steeds als ik met inlezen/verdiepen begin loopt het na een uur weer vast lijkt het. Wat is een handige strategie?
*vastlopen: omdat ik op de achtergrond steeds denk 'Dit is belangrijk; dit is belangrijk' en na twee pagina's denk "Wat heb ik nu eigenlijk gelezen?" -geen idee.

Toegevoegd op 21 april 2021 14:18: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Voel je het ‘aha’ moment? Inderdaad, geen keuze maken, is ook een keuze. Want niets doen, leidt namelijk tot niets, of tot iets onwenselijks. En laat dat voor velen de drive zijn om juist wél een beslissing te maken. Het idee van niets doen en stilstaan is ongemakkelijk. Dus: voel de energie om door te gaan en een echt besluit te nemen.

Bronnen:
https://vitaalgezond.com/besluiteloosheid/...

Wat ik doe in zo'n geval is een papier en pen pakken en het papier dubbelvouwen zodat je een lijn in het midden krijgt. Aan de linkerzijde schrijf ik de voordelen op van het te nemen besluit en aan de rechterzijde de nadelen. Denk er goed over na en noteer echt alles. Als je dan uiteindelijk het geheel overziet, welke kant weegt dan het zwaarst? Nu heb je zekerheid dat die keuze weloverwogen is en zul je er geen spijt van krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100