Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er een aandoening waarbij je geen liefde voelt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Psychopaten staan er om bekend om moeilijk empathie te hebben voor anderen. Ook hun verbinding ( sociaal en liefde ) met anderen zijn vrijwel niet bestaande. Sommige mensen met een depressie ( zware ) schijnen het daar ook moeilijker mee te hebben. Of ook ze denken vaak dat ze geen liefde krijgen van anderen en door hun probleem worden vele gevoelens op de achtergrond geduwd. En aangezien liefde ( verliefdheid ) een hormonaal iets is. Kan het ook wel zijn dat mensen dat hormoon ( of de nodige transmitters ) niet / niet genoeg aanmaken en dus die verliefdheid nooit voelen.

Dat noemen ze bindingsangst. Liefde is een raar iets: je kunt ernaar verlangen, en er tegelijk doodsbang voor zijn. Bindingsangst heet dat. Het kan ertoe leiden dat je relaties afhoudt, of onbewust kapotmaakt. Bindingsangst is een begrip uit de psychologie. Het duidt het gevoel of gedrag aan dat iemands vrijheid verdwijnt zodra een relatie wordt aangegaan. Iemand met bindingsangst heeft daardoor meestal problemen met intimiteit.

Bronnen:
https://www.happinez.nl/festival/bang-voor...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bindingsangst

Ja, zulke aandoeningen zijn er. Echter, meestal voel je dan sowieso niets. Dus niet alleen geen liefde, maar ook geen verdriet, geen blijdschap. Vaak wel woede. Antisociale persoonlijkheidsstoornis (in de volksmond sociopaten of psychopaten genoemd) bijvoorbeeld. Of je bent bipolair en zit al heel lang in een “low”. Of wellicht ben je depressief en zie je alles grauw. Verder kan het zo zijn dat er hormonaal iets niet klopt. Vooral bij vrouwen die de pil slikken komt dit voor. Of je hebt een tekort aan vitamine D, daar kan je ook heel sip van worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100