Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik op een feest ben met veel lampjes en muziek, voel ik me alsof ik daar niet ben, wat is dit?

Laatst had ik een schoolfeest, gala. Ik kreeg al snel een vervelend gevoel, ik ben dan aan het dansen etc, en dan opeens krijg ik het gevoel dat ik er niet ben. Dat ik niet in dat lichaam zit en daar niet ben. Dit is zo vervelend want ik moest naar huis gaan en toen hield het op. Ben ik overgevoelig voor lampjes of muziek of wat? Weet iemand antwoord hierop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is gewoon de fantasie die met je op de loop gaat. Je hebt je waarschijnlijk een keer niet lekker gevoeld op een moment waar veel lampjes waren. Nu associeer je een dergelijke omgeving met dat gevoel. Je geest werkt zo dat hij op zoek gaat naar bevestiging. Daarbij wordt alles wat je gevoel inderdaad bevestigt vergroot en alles wat in tegenspraak is wordt verkleint of zelfs geheel genegeerd. Op die manier ontstaat een een bijna zeker gevoel van: zie je wel, ik kan niet tegen die lampjes en die muziek. Waarna je je ook echt ziek gaat voelen. De enige manier om dit te doorbreken is goed en zo objectief mogelijk bij jezelf te rade te gaan waarom je je niet lekker voelt. Is er een daadwerkelijke aanwijsbare oorzaak. Probeer daar dan wat aan te doen. Is die er niet dan kun je dat gevoel dus negeren. Op de duur zul je merken dat het over is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100