Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb ik last van stress? En wat kan ik hiertegen doen?

De laatste tijd heb ik het erg druk met werk en school. Als er dan ook iets uitgelegd of gevraagd wordt aan mij en ik snap het om een bepaalde reden niet, raak ik gelijk in paniek en krijg ik het erg benauwd. Dit heb ik nog nooit eerder gehad.
Ook heb ik veel vaker de neiging om te huilen, of juist erg kwaad te worden. Erg emotioneel dus.
Omdat ik het zo druk op het werk heb en ook op school, vroeg ik mij af of het de stress kon zijn en wat ik hiertegen kon doen?
Ik heb ook nog wel eens last van mijn nek en heb het erg druk in mijn hoofd.
Vooral over de benauwdheid en de emotionele uitspattingen maak ik mij een beetje zorgen.
Zijn er misschien medicijnen die ik hiertegen kan nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jazeker zijn er medicijnen die jou kunnen helpen. Daar moet je dan wel voor naar een arts die jouw klachten op de juiste waarde weet in te schatten. Ik hoop echter dat je de oplossing niet (alleen) daarin zoekt. Je geeft zelf al een mogelijke reden waarom je last hebt van je genoemde klachten. De druk is hoog. Zorg goed voor jezelf in deze tijden. Goed en lang slapen (minimaal 8 uur), goed en gezond eten (bouwstoffen die je overbelaste geest en lichaam hard nodig hebben om de druk waar jij ze aan blootstelt te kunnen opvangen), en gewoon ook je rust en je ontspanning pakken. Liefst door weinig prikkels tot je te nemen, dus niet die telefoon oppakken en daar je tijd mee verdoen. Nee, geef toe aan je gevoelens, huil, wordt boos (zonder een ander daar mee op te zadelen), maar bovenal zorg dat je in evenwicht blijf. Sommige ontladen door sport, lange wandelingen, een avond muziek luisteren, of van je af praten bij mensen die je vertrouwd, of door meditatie, zoek de manier die bij jou past. En besef dat je niet alles tegelijk kan uitvoeren. Zorg voor jezelf! Een ander doet het nooit zo goed zoals jij wel goed voor jezelf kan (of leert) zorgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100