Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er een verschil tussen agressie en geweld, of is het precies hetzelfde?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Psyche
5.4K
Nosky
6 jaar geleden
Ik denk dat agressie meer een emotie is, en geweld een handeling. Schelden kan agressie zijn, maar ook als verbaal geweld worden uitgelegd. Maar je kunt evenwel agressief zijn zonder iemand uit te schelden of met geweld te lijf te gaan, het is dus meer een gemoedstoestand. Aan de andere kant, geweld hoeft niet perse samen te gaan met agressie. Gepast geweld, zoals bijvoorbeeld de Polttie soms dient toe te passen, is normaliter niet gebaseerd op agressie. Dus ik denk dat het een verschil is tussen emotie en handelen, waar een bepaalde samenhang is, maar niet perse hoeft te zijn.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Nee, het is niet precies hetzelfde, iemand kan agressief reageren zonder gewelddadig te worden.

Toegevoegd na 2 minuten:
Agressief reageren kan verbaal, daar hoef je geen klap voor uit te delen. Geweld is wel een agressieve reactie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Agressie is de benaming van een soort gedrag. Dit gedrag kan zich op twee manieren uiten: fysiek geweld en daarnaast ook door verbaal te dreigen. Geweld is dus een specifiekere vorm van agressie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Ik denk dat agressie meer een emotie is, en geweld een handeling.

Schelden kan agressie zijn, maar ook als verbaal geweld worden uitgelegd. Maar je kunt evenwel agressief zijn zonder iemand uit te schelden of met geweld te lijf te gaan, het is dus meer een gemoedstoestand.

Aan de andere kant, geweld hoeft niet perse samen te gaan met agressie. Gepast geweld, zoals bijvoorbeeld de Polttie soms dient toe te passen, is normaliter niet gebaseerd op agressie.

Dus ik denk dat het een verschil is tussen emotie en handelen, waar een bepaalde samenhang is, maar niet perse hoeft te zijn.
(Lees meer...)
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding