Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er een verschil tussen agressie en geweld, of is het precies hetzelfde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het is niet precies hetzelfde, iemand kan agressief reageren zonder gewelddadig te worden. Toegevoegd na 2 minuten: Agressief reageren kan verbaal, daar hoef je geen klap voor uit te delen. Geweld is wel een agressieve reactie.

Agressie is de benaming van een soort gedrag. Dit gedrag kan zich op twee manieren uiten: fysiek geweld en daarnaast ook door verbaal te dreigen. Geweld is dus een specifiekere vorm van agressie.

Ik denk dat agressie meer een emotie is, en geweld een handeling. Schelden kan agressie zijn, maar ook als verbaal geweld worden uitgelegd. Maar je kunt evenwel agressief zijn zonder iemand uit te schelden of met geweld te lijf te gaan, het is dus meer een gemoedstoestand. Aan de andere kant, geweld hoeft niet perse samen te gaan met agressie. Gepast geweld, zoals bijvoorbeeld de Polttie soms dient toe te passen, is normaliter niet gebaseerd op agressie. Dus ik denk dat het een verschil is tussen emotie en handelen, waar een bepaalde samenhang is, maar niet perse hoeft te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100