Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik mentaal te snel zijn opgegroeid?

Vroeger was ik altijd snel van begrip, voelde me al iets volwassener dan andere kinderen en irriteerde me snel aan kinderachtig gedrag.

Ik heb niet echt de tijd genomen om echt een kind te zijn (qua gedrag) en werd al op jonge leeftijd vrij serieus. School ging voor spelen, ik maakte toekomstplannen en meer.

Het gevoel wat ik nu heb, is dat ik het zonde vind dat ik me nooit echt bewust als kind zijnde vermaakt heb. Zo te zeggen: "te snel opgegroeid".

Is dit iets wat meerdere mensen hebben, of is het een bekend probleem dat mensen spijt krijgen dat ze hun kindertijd niet optimaal benut hebben?
Kan ik letterlijk mentaal te snel opgegroeid zijn en hier spijt van hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of je er spijt van hebt hangt van je zelf af, dat kan een ander niet bepalen (maar ik lijk uit je stukje wel af te leiden dat dat voor jou zo voelt). Ja, als je je hiervoor veel hebt laten leiden door school en prestatiegericht hebt gewerkt, is het niet zo gek dat je nu voelt dat je een deel van je kindertijd hebt gemist. Je vertelt er niet bij hoe oud je nu bent, maar of je nou 16 of 26 of 60 bent.. je bent nooit écht te oud om nog leuke dingen te ervaren en geluk te zoeken in "spelgedrag". Doe gewoon wat je leuk vindt, en laat je niet meer leiden door wat anderen vinden dat je (niet) moet doen. Echt, ik ken al zo veel mensen die hun leven hebben weggegooid (hun woorden) en liever hun hart hadden gevolgd.. Succes!

Er spelen bij het opgroeien zoveel zaken mee, dat het niet mogelijk is om een oordeel te vormen. De plaats in het gezin, de regels, de financiële mogelijkheden en het eigen karakter. Terwijl iedereen zich in mijn jeugd aan 'de Beatles' vergaapte, ging het langs me heen. Discoavondjes heb ik nooit bezocht en kleding gaf ik niet om. Ben in de oorlog geboren, dus er was geen geld, er waren geen spullen. Ik heb me aangepast, mijn zus klaagt er nu nog over. Ieder kind is anders en wat voorbij is kan je niet terugdraaien. Geniet, maar doe het dan nu.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100