Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kunnen autisten van onder elkaar leren socialer te worden?

Ik ben bezig hier in te verdiepen, ik merk te veel vanuit de hulpverlening dat men het al gauw een stempel geeft dat het hun beperking is, dat de autisten vaak wisselend hierover denken, vraag ik mij af zijn ze gelukkiger als overeenkomsten zien of verwachten ze meer naar elkaar en voelen ze ongelukkig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een brede vraag. Autisme zelf is een brede benaming. Je hebt het Syndroom van Asperger, klassieke autisme en bijvoorbeeld ppd-nos. Allemaal zijn het verschillende mensen, met een verschillend karakter. Waar jij gelukkig van word, daar word ik misschien wel helemaal niet gelukkig van. Wanneer ben je dus eigenlijk gelukkig? Ik werk zelf ook met autisten en in veel gevallen hebben ze zelf geen besef van de beperking, ik DENK daarom dat ze zich niet heel erg gaan vergelijken omdat ze in hun eigen wereld zitten met hun eigen patronen! Maar in ieder geval een interessante vraag!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100