Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Komt mijn angst terug ondanks medicatie?

Ik zal hier een korte uitleg geven over mijn situatie. Ik slik sinds een half jaar Citalopram, Mirtazapine en Risperidon tegen mijn angst. De angst wat mij overheerst is ook lichamelijk, diarree, braken, paniekaanvallen etc. Sinds het gebruik van de medicatie zijn die verschijnselen zo goed als verdwenen en ook mijn angst.

Afgelopen week ben ik wel wat geschrokken, omdat ik al een week diarree heb (zonder buikpijn). Sinds ik de medicatie gebruik viel ik ook gelijk in slaap door de mirtazapine, nu val ik helaas niet meer zo snel in slaap als eerst.
Moet ik deze symptomen zien als dat de medicatie uitgewerkt zijn en mijn angst terug komt of is er misschien toch niks aan de hand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat de dosering verhoogd moet worden maar het kan ook zijn dat je huidige lichamelijke klachten door iets anders zijn ontstaan. En nu ben je bang dat je andere klachten ook terugkomen. Daardoor ben je weer meer gespannen en dat kan er dan weer de oorzaak van zijn dat je niet goed in slaap komt. Heb je al aan je dokter verteld dat je nu weer diarree hebt? Overigens hoeft het helemaal niet zo te zijn dat je klachten weer terugkomen als de medicijnen zijn uitgewerkt. Dat kan maar dat HOEFT niet zo te zijn. Ik zou als ik jou was het over dit alles even contact opnemen met je behandelaar of je huisarts. Al is het alleen maar om je gerust te stellen.

Beter slapen op zo'n soort medicijn is over het algemeen een bijwerking. De meeste bijwerkingen verdwijnen of verminderen als je een medicijn een tijdje gebruikt. De werking verminderd echter niet zomaar. Zeker niet als je al een half jaar op een helpende dosering zit. Mochten je angst klachten wel verergeren dit natuurlijk zsm bespreken Wel zou ik je adviseren nogmaals naar je arts te gaan en je diarree te bespreken. En ik hoop dat je ook gedragstherapie krijgt voor de lange termijn. Dat is zeker aan te raden

Doordat je ergens van geschrokken bent is de angst weer heftiger geworden in jezelf, daardoor kan het even niet meer onderdrukt worden. Door de diarree is er misschien ook iets meer van de stof verdwenen, dus dat is dubbel. Medicatie zoals die jij krijgt onderdrukt, dat kan dus even werken, maar wanneer de angst echt 'gezien' wil worden komt deze dus toch wel. Je kunt beter kiezen voor een behandeling waarbij je de angst aan gaat pakken, écht aanpakken en niet onderdrukken dus. Er zijn veel (complementaire) behandelmogelijkheden hiervoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100