Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe help je iemand die emotieloos is?

met emotieloos bedoel ik niet dat het niet goed te uiten valt, het is er gewoon niet, deze persoon is vroeger heel erg gepest en heeft het heel moeilijk gehad en is hier door emotieloos geworden, hij/zij voelt geen pijn, liefde, verdriet.. niks, dus mijn vraag is hoe je zo iemand kunt helpen om weer emoties te gaan voelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vraag eens een gesprek aan bij een gespecializeerde psycholoog. Vraag aan je huisarts een lijst met namen van wie hij denkt dat je het best kan vragen waar je de best vind, praat met deze mensen over wie hun denken dat de beste psycoloog is (vraag bij ieder 2 namen), als er een vaker voor komt, dan ga je met deze psycholoog/psychiater etc een gesprek aan en leg het uit, en ga vervolgens met de desbetreffende persoon naar deze psychiater/psycoholoog voor een behandelingstraject, ten goede van de client. Toegevoegd na 1 minuut: Je kan ook een paar psycohologen gaan ontmoeten voor je er een kiest!

Als jij een oplossing gaat zoeken voor een probleem wat er in zijn/haar ogen niet is zal je poging om diegene expressiever te laten worden averechts werken. Of je hem tegen zijn zin in moet helpen ligt er een beetje aan hoe deze persoon is buiten zijn "emotieloosheid". Vooral mannen kunnen erg voorzichtig zijn als het gaat om tonen van emotie. Hoe is die in sociale omgang? Gaat zijn/haar "emotieloosheid" samen met autistische trekjes? Voor zover ik weet is schijnbare emotieloosheid een kenmerk bij verschillende varianten binnen het autisme stoornis spectrum. Als die "alleen" weinig emotie toont zou ik er niets aan gaan proberen te veranderen. Als die daarnaast ook andere problemen heeft kan hij/zij er wel baat bij hebben dat je iets doet. Laat ik wel stellen dat ik geen psycholoog oid ben maar misschien heb je er wat aan.

Helaas herken ik dit, ik was ook zogezegd 'emotieloos'. Ik heb daarvoor veel therapieën gehad, bij een psychiater kreeg ik pillen, met een psycholoog ging ik praten en nog veel meer goede ideeën, maar wel allemaal via het reguliere circuit. Het hielp niets! Toen ben ik lichaamsgerichte therapie gaan doen, emotioneel lichaamswerk, want alles wat je voelt en wel of niet uit heeft zich opgeslagen in je de cellen van je lichaam. Ik heb hier weer geleerd om te voelen en dus emoties te ervaren en ik kan zeggen dat ik nu weer leef! Weet natuurlijk niet waar je woont, maar mocht je adres willen, stuur maar pb

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100