Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heeft iemand een idee of dit een stoornis is of iets dergelijks, bipolair of depressie

Ik heb vrij veel last van moodswings.
Zolang in niet alleen ben is er niet heel veel aan de hand maar als ik niet in de buurt ben van vrienden gaat het vrij slecht en denk ik eigenlijk constant aan zelfdoding.
Ik ben liever onafhankelijk dus ik heb geen zin om naar een dokter of psycholoog te gaan.
Hulp is welkom

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zal zeker een depressie zijn, je kunt onafhankelijk zijn, maar als je hulp nodig hebt, dan moet je dit zoeken, dat lijkt me nu verstandig. Ga naar je huisarts en praat met hem of haar over je klachten en wat dat met je doet. Dan zul je een verwijzing naar een psycholoog of psychiater krijgen. So what? Niemand kan alles alleen of zelf oplossen, zet je trots of schaamte, of wat je er ook vanaf houdt aan de kant en zoek hulp. Zodat je zelfstandig en op een fijne manier door kunt gaan met je leven. Vind jezelf dat alsjeblieft waard.

Doordat je aan zelfdoding denkt is het altijd goed om naar de dokter te gaan. Dit is iets waar je echt wat mee moet doen. Het feit dat je hierover contact hebt met je huisarts, een psycholoog of psychiater lijkt op het eerste gezicht misschien alsof je afhankelijk van hen bent, maar nadat je het contact wat hebt laten groeien zul je je wellicht realiseren dat dit niet zo is. Met name met een psycholoog kun je goed je gedachten op een rijtje krijgen en kun je jezelf leren begrijpen. Bijvoorbeeld nadat je in een groep bent geweest en je weer erge last hebt gehad van deze gedachten, kun je dit op papier/de mail zetten en dit bespreken. Dit kan juist erg opluchten. En op de vraag of het een stoornis is, alleen een arts of psycholoog kan dit precies bepalen, hier zijn meerdere specifieke tests voor nodig.

Pas ook op met zgn zelftest via internet, als we die allemaal gaan doen is er niemand meer zonder stoornis denk, niet doen dus! Je kunt in de slachtofferrol blijven zitten en niks doen, maar je kunt ook opstaan en actie ondernemen, er ligt nog een heel leven voor je en dat kan anders worden als jij dat ook wilt!

Wat Lorre en Crea schrijven vind ik heel zinvol maar er is ook nog iets als bewegen. Ik bedoel ermee dat "joggen" of hardlopen je heel erg helpen om uit een depressie te komen. Niet direct volgende week, maar het gaat algauw wel beter. Als dit te moeilijk voor je is, een depressie kenmerkt zich oa door niet vooruit te branden zijn, kan (moet) je een andere manier van bewegen gaan doen. Het zal je stemming goed doen. 3 x per week minimaal 20 minuten bewegen (bij hardlopen natuurlijk de tijd opbouwen). Liefst langer bewegen, daardoor beter resultaat.

Ik herken dit, heb dit zelf ook. Ik ga me daarom laten testen of Borderline, maar het zou net zo goed Schizofrenie kunnen zijn, heeft het in de vorm van meerdere persoonlijkheden.

Heb je last van lichamelijke klachten? Zoja, dan zou het kunnen zijn dat het iets lichamelijks is en niet psychisch. Mischien heb je wel een vitamine B12 tekort?

Hoi "ddtmhb", Je omschrijving van waar je last van hebt heeft een goede overeenkomst met borderline of verlatingsangst. Het komt vaak voor dat mensen met deze aandoeningen constant aan zelfdoding denken. Het kan echt geen kwaad hier met je huisarts of psychiater te gaan praten, deze mensen hebben hier veel verstand van en een traject ingaan van hulp tot genezing is vaak beter dan alles voor jezelf te houden.

Bronnen:
www.gedragsproblemen.com/category/borderline/
www.gedragsproblemen.com/wat-zijn-de-sympt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100