Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar kan ik ervaringsverhalen vinden van mensen met ASS?

Weet iemand websites o.i.d. waar ik ervaringsverhalen kan vinden van mensen met een vorm van autisme? Ik lees namelijk weleens korte citaten van die mensen, maar daarin staat bijna alleen maar hoe geweldig ze het vinden dat ze autistisch zijn, dat ze echt niet zonder zouden willen, dat de rest van de wereld wel iets van ze kan leren, dat het een gave is etc. En eerlijk gezegd vind ik dat heel frustrerend, omdat ik het zelf vreselijk vind dat ik het heb!!!!!! Weet iemand iemand een plek waar ik ervaringen kan lezen? Alvast uiterst bedankt!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ervaringsverhalen vind je meestal op fora en daarvoor moet je ingeschreven zijn. Zelf heb ik geen ASS, maar ik heb veel goede verhalen gehoord van: http://www.autsider.net Op het internet heb ik op de zoekterm "ervaringen van autisten" gezocht en kwam o.a. bij onderstaande websites, die misschien wel interessant zijn voor je. Ik heb niet alles gelezen, maar er staan ook wel veel verhalen in van mensen, die hun problemen met ASS beschrijven. Kijk zelf ook eens op de zoekterm "ervaringen van autisten": het lijstje van onderstaande sites is bij lange na niet volledig. http://aspergeradd.wordpress.com http://ameles.weebly.com/uploads/8/3/2/6/8326498/zwartboekdef.pdf http://plazilla.com/1-mijn-leven-als-autist https://perswww.kuleuven.be/~u0030608/verhalen.htm#Dorineb

Een heel goed boek vind ik Autisme Verteld, omdat dat aan aantal mensen aan het woord laat die allemaal op een min of meer verschillende manier autisme hebben. Ze hebben ook allemaal een andere manier gevonden om er mee om te gaan.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/autisme-verteld/10...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100