Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je tijdens je menstruatie last krijgen van een terugval van een oude depressie?

Hallo allemaal,
3 jaar geleden ben ik behandeld voor ptss. Het is een tijdje goed gegaan, maar elke keer als ik ongesteld word krijg ik de klachten weer lichtelijk terug. Ik heb maandag wel mijn theorie examen dus ben ik ook lichtelijk zenuwachtig. Verder heb ik een implanon in mijn arm en heb ik snel last van hormonen. Zijn deze depressieve klachten doordat ik ongesteld ben? Of blijf je je hele leven ptss houden??

Weet jij het antwoord?

/2500

Een depressie is niet een situatie waar je een paar dagen last van hebt en daarna is het over. Dan gaat het om een lange tijd depressief zijn met alle gevolgen van dien. Als jij alleen last hebt van neerslachtige gevoelens tijdens de menstruatie, dan heeft dat in principe niks te maken met depressiviteit of PTSS. Het is normaal dat je als vrouw last kunnen hebben van stemmingswisselingen tijdens de menstruatie. Info over een depressie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Depressie_(klinisch) Of je levenslang in meer of mindere mate last blijft houden van PTSS ligt aan de effecten van de behandeling die je hebt gehad en aan de heftigheid van het trauma. Vooral trauma's vanuit de vroege jeugd kunnen grote gevolgen hebben in het verdere leven en of die helemaal kunnen uitdoven is altijd de vraag.

Het kan heel goed zijn dat je last hebt van PMS. Veel van de klachten die hierbij voorkomen komen ook bij ptss voor. Als de klachten alleen rondom de mensturatie is, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat het van de PTSS komt, alleen heeft het wel overeenkomsten. Ik heb precies hetzelfde als jij gehad en ptss maar ook PMS. De oplossing was aan de pil gaan en soms doorslikken, maar niet alle pillen werken hier even goed voor, soms is een combi van twee pillen nodig. Het beste kan je dit met je arts oppakken, misschien ligt hier voor jou een oplossing

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Premenstrueel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100