Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe stop ik 'innerlijke discussies' met mensen die niet luisteren als ik praat?

Soms gebeurt het dat ik een gesprek met iemand wil voeren, maar diegene hier niet voor open staat. Schijnbaar is dit gesprek dan voor mijzelf wel belangrijk, maar voor diegene niet.
Ik kan dit gesprek dan ook maar beter loslaten en er niet meer over nadenken.
Helaas ga ik dan, tot vervelens toe, dit gesprek in mezelf voeren. In gedachten voer ik dan ellenlange discussies.
Het heeft geen enkele zin, en ik heb dan ook gespannen spieren. Hier heb ik naderhand weer last van. Moet ik weer ontspanningsoefeningen gaan doen!
Het stomme is dat dit onbewust gaat. Tegen de tijd dat ik merk dat ik weer eens een zinloze innerlijke discussie aan het voeren ben, kan ik het wel stoppen, maar heeft het me al gespannen gemaakt.
Hoe kan ik leren om deze gedachten de kop in te drukken voordat ik er last van krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel herkenbaar! Het mooie is, dát je het doorhebt. Alleen nog niet op tijd naar je zin. Het enige dat werkt is proberen het je eerder bewust te worden en er dan naar te handelen. Bewuster in het hier en nu zijn is de truc, omdat je die gesprekken voert als je "in jezelf" zit.... in gedachten bent en niet in het èchte bewuste leven. Zeg maar in een soort van "niet aanwezig" bent. Moedig jezelf aan je deze innerlijke gesprekken eerder bewust te worden en je zult merken, met wat oefening, dat je dit steeds gemakkelijker afgaat. Zet er geen druk op, maak je er ook geen probleem van. Het zal even wat tijd kosten, meer niet. Misschien is een cursus mindfulness iets voor je. Wat meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mindfulness

Probeer die persoon schriftelijk te benaderen. Richt je briefje of je mail zo in dat het op een of andere manier zijn/haar interesse wekt.

Ga een meditatie cursus volgen . Als je de innerlijke discussie voelt opkomen doe je meditatie oefeningen die rust brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100