Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe dring je tot iemand door om iets te doen, wat hij/zij zelf niet ziet en hard voor moet werken?

Wij wonen een half jaar in een huis dat half af is. Er liggen nog steeds klus-spullen in mijn huiskamer (van een klusvriend van mij vriend) en nog een hoop dingen te doen. Ik heb al vaak bij mij vriend aangegeven dat ik wil dat er weer eens wat gedaan wordt in huis. Ik heb zelf al veel gedaan, maar de klussen die nog moeten, kan ik niet.
Mijn vriend vindt het geen probleem, "er is toch goed in te leven...".
Ja, we leven, maar woongenot heb ik niet.
Als ik erover begin zegt hij dat hij er geen tijd voor heeft. Oké, hij werkt 6 dagen per week. Hij wil pas klussen als hij vakantie heeft, want dan schiet het in zijn ogen pas op. En volgens hem is er geen verschil in: de komende 7 weken 1 klus per week, of over 7 weken 1 week vrij nemen en dan 7 klussen doen...

Hoe kan ik nou tot hem doordringen??!!! De spullen die hij nodig heeft zijn er, hij hoeft alleen zijn klusvriend even te vragen. Maar hij verdomt het gewoon om een boormachine vast te houden... :-(

Heb alles al geprobeerd in mijn ogen; boos worden, rustig blijven, huilen, zelfs gedreigd met 'help mijn man is klusser...'

Weet jij het antwoord?

/2500

Laat hem KIJKEN naar mijn man is klusser.... Maar goed, je kunt ook een ultimatum stellen: hij vraagt maandag die week vrij aan op zijn werk binnen 8 weken en je eist dat het dan die week ook gebeurt. Blijkbaar vindt hij het prettiger om een week lang hard door te werken en dat moet jij ook accepteren. Zes dagen werken en een dag klussen in de week is ook niet echt fijn voor een man en zijn broodnodige ontspanning.

Motiveer mensen om je heen zoals ouders, schoonouders, broers zussen ,vrienden buren enz maak een afspraak om met zijn alle te klussen dat motiveert je vriend ook. Samen sta je sterk.

Ik zou het zeggen: schat ik ga naar mijn ouders of vrienden, familie tot je ons huis helemaal af maakt!! Geef hem ook 2 weken tijd of zo. Sowieso een ultimatum geven. Als ie echt van je houdt dan doe.ie het ook. Ik weet het wel dat het best wel lastig is na 6 dagen werk maar dat moet het gewoon gebeuren. Anders weet je gelijk hoe hij daarover denkt. Soms in je leven moet je gewoon hard zijn!

Er is volgens mij een heel effectieve manier die het probleem wel oplost. Ook als je toch niet doordringt. Op die ene dag dat hij vrij is pak je ZELF de boormachine en je zegt: schat je hebt het zo druk, ik ga het gewoon proberen, kun je me dan wel een beetje helpen of aanwijzingen geven? Let op, het moet wel op die toon, niet zuchtend zeggen: omdat jij er te beroerd voor bent doe ik het wel zelf...... Heel veel mannen vinden dat toch hun eer te na en zeggen dan: nee hoor, ik doe het wel.... en dan zou ik aanbieden om te helpen, dat maakt het ook veel gezelliger. En als je toch niet doordringt, of hij is echt te moe of te druk, dan leer jij uiteindelijk echt wel een boormachine hanteren. Zo moeilijk is het niet en dan kun je de klussen voor een deel gewoon zelf doen. Maar ik gok dat het niet zo ver gaat komen, ik denk dat hij gaat helpen of het overneemt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100