Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wordt je agressief door overgeven?

Kan het zijn dat er na overgegeven te hebben iets in je lichaam gebeurt waardoor je agressief wordt? Dit vroeg ik me af omdat ik, na overgegeven te hebben, vaak boos ben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een mogelijke verklaring zou een lage bloedsuikerspiegel kunnen zijn: als je eet, dan begint je lichaam met het aanmaken van insuline. Geef je over, dan zijn er geen voedingsstoffen meer aanwezig om die insuline te 'compenseren'. Een lage bloedsuikerspiegel kan leiden tot een trillerig gevoel, wazig zien en een ietwat geïrriteerd gevoel. De meesten van ons kennen dat wel als je te lang wacht met eten, en dan een chagrijnig gevoel krijgt. Mogelijk is dat bij jou ook de oorzaak.

Nee, die ervaring heb ik niet. Overgeven hangt bij mij samen met me beroerd voelen en het enige wat ik wil is op bed gaan liggen en slapen om beter te worden. Zou het misschien kunnen dat jij als gevolg van een psychische ziekte met opzet overgeeft? Dan zal de agressie met die ziekte samenhangen. Jij hebt jezelf bijvoorbeeld vol zitten stouwen en hebt daar vervolgens spijt van omdat je je er bepaald niet blijer door voelt. Dus wil je de overtollige calorieën er zo snel mogelijk weer uit hebben. Dan ben je boos omdat je toch weer hebt toegegeven aan de vreetbui.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100