Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke hulp is er specifiek voor kinderen en pubers die aan zelfdoding denken?

In de kennissenkring een 12-jarige die heel serieus bezig is met zijn eigen levenseinde. Hij heeft al een halfslachtige poging gedaan. Hij loopt inmiddels bij de GGZ, maar is er nog laagdrempelige hulp beschikbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat diegene de kindertelefoon bellen. Laagdrempeliger is er niet. Nou ja wel: de chat van de kindertelefoon: http://www.kindertelefoon.nl/ WEET dat als je over zelfmoord denkt er bijna altijd iets fout zit in je lichaam wat met medicijnen behandeld kan worden. Denk dus niet te laagdrempelig maar zorg voor een goede psychiater die medicijnen kan voorschrijven als dat nodig is.

Stichting 113online is de meest laagdrempelige manier die ik ken. Je kan hier een zelftest doen, chatten met een vrijwilliger, chatten met een therapeut en zelfs een online therapie aangaan. Alleen moet het kind dit allemaal wel zelf willen. Vanuit de sociale kring, zorg dat je er bent voor diegene, veroordeel zijn ideeën niet. Probeer begrip te tonen voor zijn problemen. Alle dingen noemen waarom het leven wel zo leuk is, werken vaak tegengesteld.

Bronnen:
http://www.113online.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100