Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer je al medicatie hebt voor bipolaire stoornis, kun je dan nog steeds stemmingswisslingen hebben? Ik ervaar vooral boosheid.

Ook slik ik medicatie voor een traag werkende schildklier. De waardes zijn op pijl

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb deze ervaringen ook gehad. Ik heb toen een overzicht gemaakt wanneer en hoe vaak mijn stemming wisselde. Specifiek de boosheid, angst etc. Dit heb ik in eerste instantie voor mezelf in een overzicht gezet en heb dit vervolgens met mijn behandelend psychiater besproken. Aan de hand hiervan heeft hij een stuk van de aanpak gewijzigd en een nieuw medicijn gestart.

Medicijnen zullen niet alle gevoelens volledig onderdrukken, dat is ook niet de bedoeling, dat zou je leven niet leefbaar maken. Overleg met de arts die de medicijnen voorschrijft of er eventueel iets verandert moet worden of dat je goed uitgelegd krijgt wat je kan verwachten van de medicijnen die je slikt.

Ja, dat kan nog steeds. De medicijnen onderdrukken de heftigste stemmingswisselingen maar blokkeren niet alles. Het kan ook zijn dat dit medicijn voor jou niet voldoende is en dat je bij een ander middel wel meer baat hebt.

Dat kan inderdaad. Misschien ben je niet helemaal juist ingesteld, is een andere combi beter voor je. Maar bedenk vooral dat het bijna nooit alléén medicatie is wat je stabiliteit kan brengen, daar is meer voor nodig. Daarnaast is er een klein percentage dat door reguliere medicatie niet stabiel te krijgen is. Boosheid kan goed behandeld worden door pmt. Heeft je boosheid misschien te maken met acceptatie van je mds?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100