Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik gebruik sertraline maar heb meteen last van hamster wangetjes (oedeem) ? het staat als bijwerking in de bijsluiter maar gaat dit weg ??

oedeem sertraline

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is helaas niet te zeggen. Sommige bijwerkingen zijn bij de meeste mensen tijdelijk, die komen vooral voor in de opbouwfase van dit soort geneesmiddelen. Maar van andere bijwerkingen - zoals deze - valt eigenlijk weinig zinnigs te zeggen. Het zou kunnen dat het vrij snel overgaat, maar ook dat het veel langer blijft. Het zou zelfs kunnen dat als je tijdelijk stopt en daarna weer begint, deze bijwerking ineens niet meer voorkomt. Overigens moet je met dit soort middelen alleen stoppen in overleg met je arts, dus het is niet dat ik je aanraad om dit te doen. Deze bijwerking wordt inderdaad genoemd bij dit middel, maar komt niet heel vaak voor. Ik zou het in elk geval melden aan je behandelend arts, dan kun je samen evalueren hoe het verloop is, en kan eventueel de behandeling bijgesteld worden aan de hand van hoe de bijwerking zich verder ontwikkeld. Er zou bijvoorbeeld iets gewijzigd kunnen worden aan de dosering, of een ander middel in de plaats hiervan kunnen worden voorgeschreven. Heel vervelend, maar er is niet zo heel veel aan te doen verder. Meld dit soort bijwerkingen in elk geval bij je arts, en liefst ook bij je apotheker. Hopelijk vind je in samenspraak met je behandelaars snel een goede oplossing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100