Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar komt die vermoeidheid vandaan?

Al jarenlang ben ik( met soms betere dagen) de hele dag moe, ik slaap gemiddeld 6 a 7. uur snachts ben wel is wakker. Ik ga rond dezelfde tijd naar bed en sta rond dezelfde tijd op, heb geen bloedarmoede, ik eet gezond, drink niet , roken doe ik wel. Heb genoeg tijd voor ontspanning, als ik smiddags zit kan ik mijn ogen vaaK niet open houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Toch met deze klachten naar je huisarts, misschien is er een andere reden dat je zo vermoeid bent. Echter kunnen wij niet hier bepalen wat je mogelijk kunt hebben.

ten eerste je bloed laten prikken......bij de dokter en je verhaal vertellen......ik ga zelf altijd heerlijk wandelen , liefst alleen en in de natuur.......goed doorwandelen.....al ben je nog zo moe....buitenlucht en sport tilt je er over heen Anders kom je in een cirkel.........geen zware voeding maar wel genoeg eten.........en een tukje in de middag.een siësta is juist goed voor je, als je daar de mogelijkheid voor hebt. niet te lang........dan kun je dag beter aan Dus rust-reinheid en ritme........zijn vaak helend voor je welzijn.

Als je licht vermoeid bent zonder medische oorzaak, kan lichaamsbeweging dit bestrijden. Onderzoek suggereert dat gezonde maar vermoeide volwassenen een belangrijke energieboost krijgen door een milde workout. Drie keer per week twintig minuten rustig fietsen kan al helpen. Je vermoeidheid kan een teken van hydratatie zijn. Of je nu een actieve of een kantoorjob uitoefent, je lichaam heeft water nodig om goed te werken en koel te houden. Als je dorstig bent, is het eigenlijk al te laat. Drink genoeg water zodat je urine licht gekleurd is, drink minstens twee glazen water per uur of meer bij een lichamelijke activiteit. Drink genoeg tijdens het sporten en achteraf nog eens twee glazen. Zie bijgevoegde link of je verder nog iets herkent.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/167/Gezondh...

Vermoeidheid kan zoveel oorzaken hebben dat we hier niet zo maar een antwoord op kunnen geven. Ik raad je aan naar de huisarts te gaan,alles te vertellen en dan zal die je wel zeggen wat het beste voor je is. Sterkte!

Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Bespreek het in ieder geval met je huisarts en laat je bloed prikken. Steeds meer mensen krijgen o.a. vermoeidheidsklachten van hoogfrequente straling als Wifi, Dect, Umts, Gsm. Ik heb al meerdere mensen gesproken waarbij de klachten direct verminderden bij het uitschakelen van deze stralingsbronnen (schakel in ieder geval snachts uit!). In de bijlage wat meer informatie. Succes met je zoektocht!

tja er kunnen vele oorzaken zijn .... één daarvan is: dat je een tekort kunt hebben aan bijvoorbeeld B12 wellicht is dit een goede site om eens te gaan snuffelen of je hiervan ook dingen herkent. (ik weet uit eigen ervaring dat sommige dingen bij jezelf nooit zijn opgekomen als klacht maar het wel zijn, zo dacht ik als ik me verslikte steeds "tja OEN dan moet je beter opletten!" later begreep ik pas dat het helemaal NIET normaal is dat je je steeds verslikt en zelfs vergeet te slikken, het slikken is namelijk een reflex) http://home.kpn.nl/hindrikdejong/symptoom.htm of http://stichtingb12tekort.nl/b12-tekort/symptomen je hoeft niet alle symptomen te hebben ... maar tóch een tekort hebben óf een oplopend tekort ... in ieder geval zou ik hiermee naar een goede (huis)arts gaan als ik jou was. Sterkte!

Bronnen:
eigen ervaring en de bovengenoemde sites ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100