Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Werkt de homotherapie nou echt?

Ik zag het net op tv dat het vergoedt werd, maar werkt het ook. En als dit werkt kan het dan ook andersom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit werkt niet. Het homozijn is een geaardheid en geen ziekte.

Als je erin geloof wel. In dezelfde uitzending zag je dat er mensen geloven in een drankje met een soort vis voer erin en hier 30 euro voor neertellen. Prima als mensen dergelijke ' therapie' willen volgen. Het probleem zit 'm in de vergoeding, hiervoor is wel wat meer nodig dan iemand die verteld dmv gebed je van je homo zijn te genezen. Wetenschappelijk gezien kan dit niet.

Nee natuurlijk niet. Je geaardheid is een " afwijking" in de hersenen. Het zelfde als linkshandig zijn. Je kan het onderdrukken, maar veranderen nooit. En met afwijking bedoel ik anders dan het gemiddelde. Ik hoorde laatst dat 7% van de wereld bevolking homo is, wat toevallig ook hetzelfde percentage is als het aantal linkshandigen.

De laatste tijd is er in de media vrij veel aandacht besteed aan de zogenaamde 'homotherapie'. Gesuggereerd werd dat de betreffende hulpverleningsinstantie (Different) mensen wilde genezen van homofilie, zodat ze hetero werden. Daarover ontstond veel ophef. In werkelijkheid is het zo dat Different mensen met een homofiele geaardheid wil begeleiden. Als mensen tot de ontdekking komen dat hun geaardheid anders is dan zijzelf of hun omgeving van hen verwachten, kunnen ze psychisch behoorlijk in de problemen komen. Different helpt hen daarmee. Different wordt vergoed door de zorgverzekeraars.

Bronnen:
http://nos.nl/video/336184-igz-therapie-di...

Iets wat een natuurlijke aanleg is en voor de geboorte in aanleg is ontwikkeld, wordt niet door een therapie verandert. Helaas heeft men in het verleden zo gedacht en ging men zelfs verder gezien het nieuws in de media over castratie.

De organisatie waar het om gaat (Different) geeft zelf aan dat het doel van hun therapie absoluut niet is om een geaardheid te veranderen, maar dat zij mensen om leren gaan met homofiele gevoelens. In bepaalde stromingen van het christendom wordt homofilie nog altijd ervaren als een 'probleem', en wordt er weinig over gepraat. Iemand uit zo'n milieu die ontdekt dat hij homo is, zou wel eens meer ondersteuning nodig kunnen hebben dan een homofiele jongen uit een totaal ander nest. En als het gaat om praten over gevoelens en om begeleiding bij het vinden van je weg daarin, dan ja: dat werkt vaak. Maar er zijn ook oud-cliënten daar die rapporteren dat de behandeling gericht was op het onderdrúkken van hun homofiele gevoelens. Dán wordt het natuurlijk een ander verhaal, want ik denk niet dat het goed is als iemand op zo'n manier wordt aangeleerd dat hij in feite zichzelf niet mag zijn. Nu heeft 'onderdrukken' ook wel een erg negatieve lading, maar de meesten van ons doen dit regelmatig. Als ik als heterovrouw gecharmeerd zou raken van een getrouwde man, dan zou ik ook mijn gevoelens voor hem 'onderdrukken'. Als een homoman verliefd wordt op een heteroman, zal hij ook zijn gevoelens 'onderdrukken'. Of in elk geval zoek je dan andere wegen om je te uiten, en ga je niet handelen op die gevoelens. Het om leren gaan met seksuele gevoelens, houdt dus ook in dat je bepaalde gevoelens onderdrukt. Ik heb alleen het idee (gezien de verhalen van oud-patiënten) dat in elk geval in het verleden bij deze organisatie die behandeling wel eens anders verliep, en dat mannen de boodschap kregen dat zij moesten veranderen, dat hun gevoelens er niet mochten zijn, en dat zij dus hun hele geaardheid moesten 'onderdrukken'. Elke 'behandeling' die erop gericht is om iemands geaardheid te veranderen, is m.i. gedoemd te mislukken. Homofilie is - zoals we nu weten - iets waar je mee wordt geboren, iets wat je gewoon bént. Je kunt wel proberen om anders te zijn dan je bent, maar als je dat al lang vol zou houden, dan zal het je vanbinnen opeten. Er zijn christenhomo's die vinden dat zij niet mogen handelen naar hun geaardheid, en die kiezen er bewust voor om single te blijven. Er zijn ook genoeg christenhomo's die vinden dat zij wél gewoon een relatie aan mogen gaan met een andere man. Dat zijn globaal de keuzes die je hebt, maar het ontkennen van je aard, dat is ontkennen wie je zelf bent, en zal voor meer problemen zorgen dan je kunt overzien.

Je hebt zelf de vraag eigenlijk al beantwoord. Als je een homo zou kunnen ompraten tot een hetero, dan zou je een hetero moeten kunnen ompraten tot een homo. Dat eerste an het laatste is nog nooit waargenomen. Wel kan je iemand sexualiteit onderdrukken. In de RK kerk is men zover gegaan dat met jongens heeft gecastreerd, nadat de paters zich eerst aan hen hadden vergrepen. De homoseksualiteit is daardoor niet 'verwijderd' alleen het vermogen om seksueel actief te zijn. Die cursus waarover jij spreekt, zegt zelf dat zij niemand wil en kan genezen, mar alleen dat zij mensen over hun problemen heen kan helpen. M.a.w. kan helpen hun homosexualiteit kan helpen accepteren. M.a.w. uit de kast helpen komen. Dat zou goed zijn, maar ik blijf het een duister zaakje vinden

geen enkele therapie help, ook een castratie vergoedt door bepaalde kerken??) ook niet. een hetero wordt bv ook geen bi na een sterilisatie. je bent homo of je bent het niet, je bent hetero of je bent het niet, en zo is het ook met bisexuelen en pedosexuelen. het is een geaardheid, en dat kan je niet veranderen. (wel ontdekken zoals elk mens dat vroeg of laat doet)

Als je het programma (Undercover ofzo) gezien hebt. zul je ook gezien hebben dat het om oplichterij gaat, die nadrukkelijk NIET werkt. Homosexualiteit lat zich namelijk net zo min genezen als een blanke huid of blauwe ogen. Het zit in de aard van het beestje ( "geaard-heid") en is dus geen ziekte, die dus ook niet genezen kan worden. Er zijn wel mensen die de keus maken geen homosexuele lifestyle te praktizeren, en die kunnen daar zeker hulp bij krijgen, maar de 'homotherapie' die op teevee was, helpt gewoon niet, punt. Die belooft namelijk genezing van wat geen ziekte is. Psychotherapie wordt vergoed door het ziekenfonds. De stichting die je op teevee zag helpt / stimuleert mensen te liegen tegen de verzekering om die zodanig op te lichten dat het normale therapie lijkt en dus voor vergoeding in aanmerking komt. Dan betaalt dus de hele samenleving voor deze achterlijke oplichterij. Dus : Nee, het werkt niet, het werkt echt niet, en ook andersom is niet mogelijk (je maakt van een hetero geen homo en het is niet besmettelijk).

Natuurlijk niet! Homo zijn (-of hetero zijn) is een geaardheid. Dit is geen ziekte, en een geaardheid is gewoon hoe je bent, het zit in je hersenen. Dit kan niet worden genezen, aangezien het geen ziekte, of nadeel is! Wat een onzin! SH

Bronnen:
linker hersenhelf (rechter is op vakantie)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100