Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

heeft iemand info. over een ouder die hoogfunctionerend autisme heeft?

Ik denk dat een van mijn ouders een vorm van autisme heeft. daarom probeer ik hier info over te krijgen. Het liefste eigenlijk niet wetenschappelijk, Over kinderen en partners is genoeg te vinden, maar wanneer een van je ouders autisme heeft is een heel stuk moeilijker te vinden, en zeker hoe het is voor een kind om er mee om te gaan.
dus eigenlijk ben ik opzoek naar o. a. ervaringsverhalen,
en mensen die zoiets van dichtbij mee maken, wetenschappelijk gezien, is het zo zwart/wit...

Weet jij het antwoord?

/2500

De diagnose autisme kan alleen gegeven worden door een psychiater. Jij denkt, dat 1 van je ouders een vorm van autisme heeft, maar dat weet je dus niet, en daarom is het meteen "gevaarlijk" om je antwoord te geven op deze vraag. "Gevaarlijk" in die zin, dat de antwoorden misschien wel heel onjuist zijn voor jou, omdat je ouder best wel eens geen autisme zou kunnen hebben maar iets anders.... of niets. Misschien heb je iets aan de stichting MEE, of aan de NVA en kan je daar info vragen. http://www.mee.nl http://www.autisme.nl/home.html?mnu=tmain100:shome&s=1&l=nl&t=1323348636

Autisten hebben vaak de mening dat hun niks mankeert, dus een diagnose zul je moeilijk krijgen. En het is erfelijk. Als er niemand verder in de familie autistische trekken heeft zou ik vraagtekens bij de diagnose "autisme"zetten. Er zijn verder vele vormen; bijvoorbeeld: Asperger, PDD-NOS. En niet alleen een psychiater kan de diagnose stellen zoals een antwoord suggereert. Ook bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, waar mensen met tekenen van autisme vaak heen gaan hebben psychologen in dienst die de diagnose kunnen stellen. Tekenen van autisme zou ik noemen: weinig inlevingsvermogen, haast geen sociale contacten, dingen alleen doen. Je kunt de aandoeningen opzoeken op internet en de beschreven symptomen vergelijken met wat je als leek van je ouder waarneemt.

Hoe dan ook, je hebt blijkbaar een groot probleem met een van je ouders en misschien met allebei. Afhankelijk van je leeftijd kun je de kindertelefoon bellen en om advies vragen of naar je huisarts gaan en die om raad vragen. Sterkte.

Er is een forum voor kinderen van autistische ouders, zie de link hieronder.

Bronnen:
http://www.psychologiemagazine.nl/web/Foru...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100