Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is de beste eerste hulp als iemand er geestelijk er helemaal doorheen zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik neem aan een psychiater/psycholoog ;)

een goed gesprek , samen wat leuks ondernemen. Voor mezelf werkt meestal het beste hard aan het werk(lichamelijk) gaan!

de eerste hulp kan je huisarts zijn. Daar kan je vaak de volgende dag nog terecht. Bij hem/haar kan je je verhaal kwijt en hij/zij wijst je ook adequaat door als dat nodig is. Anders kan je meteen bellen met bijv. stichting korrelatie als je om een gesprek verlegen zit.

Bronnen:
http://www.korrelatie.nl/

Op de eerste plaats als je het zelf bent : hulp vragen aan iemand waar jij je prettig bij voelt,en samen professionele hulp zoeken. Is het voor iemand anders: hulp bieden ,een luisterend oor zijn,en ook weer samen professionele hulp zoeken. Bij huisarts,psychotherapeut,maatschappelijk werker,wijkverpleegkundige,familie,of evt school

Acute eerste hulp is altijd de huisarts of dienstdoende huisartsenpost. Is de persoon al in behandeling bij een psycholoog: sommige psychologen zijn dag en nacht telefonisch bereikbaar voor hun cliënten (ècht: het bestaat nog!), misschien die van hem/haar ook. En je zou ook, als het andere niet lukt, telefonisch contact kunnen opnemen met de ehbo-post van een ziekenhuis, zodat zij je verder kunnen helpen.

Huisarts, deze kan eventueel doorverwijzen naar GGZ. Maar als die persoon er alleen maar eens even goed doorheen zit, helpt een gesprek met een goede vriend/vriendin ook vaak. Vaak is een luisterend oor voldoende. Dring niet je eigen ideeën op. Probeer er samen achter te komen waarom die persoon er doorheen zit, wat is er mis gegaan. Soms is er ook te veel hooi op de vork genomen en een stapje terug doen is heel erg moeilijk. Meestal is er wel een oorzaak te vinden. Succes,

Er zijn. meer niet.

je kan heel snel doorverwezen worden door de dokter naar PSQ die helpen je heel snel!

luisteren naar zijn/haar verhaal en serieus nemen dan samen naar de huisarts die kan verdere stappen ondernemen

Beste... ik denk dat een klassiek homeopaat jou kan helpen, ik weet het klinkt gek, maar een paar korreltjes kunnen je waarschijnlijk wonderen doen! De meeste mensen kennen de homeopathie alleen van de middeltjes die je bij de drogist koopt voor een verkoudheid of zo iets, maar met de "echte" homeopathie kun je ook mentale en emotionele problemen oplossen. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld kijken op de website van robwillemse.nl. Deze homeopaat legt heel duidelijk uit wat de klassieke homeopathie is en waarvoor het allemaal te gebruiken is. Ook dit advies zou me wel weer een boel minnetjes opleveren, door mensen die niet echt weten wat homeopathie kan doen, maar goed ik wilde je toch adviseren.

Ik moet welkom gelijk geven... Er Zijn kun je op meerdere manieren opvatten. Er voor diegene zijn, maar diegene er laten Zijn kan ook. Hem helpen bij een meditatie, omdat mediteren je echt tot rust brengt scheelt sowieso al een slok op een borrel. Ik heb beide kanten van de medaille gezien. Wanneer je echter erg in de slachtofferrol hangt kan dat nog eens versterkt worden door mensen die echt helemaal meeleven. je kunt iemand helpen, maar je kunt ook iemand helpen zichzelf te helpen. maar iemand die er geestelijk doorheen zit? het hangt ervan af of diegene meer mannelijke hormonen heeft of meer vrouwelijke. De doorsnee man trekt zich liever terug en lost het liever alleen op. Een vrouw heeft eerder iemand nodig om haar ei kwijt te kunnen. gemiddeld he. Ik ken van beide ook de andere kant. sowieso is praten wel even goed, in ieder geval het uiten, das nog beter. daarna is een vorm van ontspanning aan diegene leren onontbeerlijk. Je wordt hier echt rustig van. Dus gewoon zitten en naar de geluiden luisteren. Is zo iemand alleen dan kan ie dat ook alleen. iederen kan een kwartiertje zitten zichzelf trainen in het hier en nu te zijn en luisteren naar de geluiden om zich heen, of in gedachten kijken naar een omgeving waar je graag bent en war je happy van wordt. De rest van de weg naar geluk komt wel. Op dat moment ben je namelijk al hard op weg naar je geluk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100