Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het zijn dat iemand die bipolair gediagnosticeerd is, nooit depressief wordt?

Ik ben twee jaar terug gediagnosticeerd en heb slechts manische episodes gehad, nooit depressieve. Alhoewel ik door de medicijnen die ik nu moet slikken (150-300 mg seroquel) wel het gevoel, bij een hoge dosis, zoals bij 300 mg of nog meer, dat mijn stemming wordt afgevlakt.
Van mij zelf ben ik een vrolijk en gezellige persoonlijkheid, (denk zelf ook dat dat iets te maken heeft met het soms (hypo)manisch worden). Toch had ik laatst, vorige vakantie, weer een manische episode. Met mijn psychiater heb ik toen gesproken en die heeft mijn 100 mg (die ik toen slikte, bleek uit bloedonderzoek dat 150 mijn buffer was, recente 50 mg verlaging, waarschijnlijk ook de oorzaak van mijn episode), verhoogd naar 450.
Ik werd hier heel suf van (word ik normaal niet van seroquel) en voelde me voor het eerst een soort van depressief. Ik was erg moe en suf en sliep het liefst heel lang uit. Had opzich graag afgesproken met vriendinnen etc. maar kon het fysiek gewoon niet aan. (Is dit een soort van depressie?). Daarna (na telefonisch contact met mijn psychiater, die me aanraadde om het naar 300 mg te verlagen) voelde ik me alweer wat fitter maar nog steeds niet helemaal, heb daarom nogmaals mijn psychiater gebeld en smeekte bijna om een nog lagere dosis omdat ik gewoon niet goed kon functioneren (school, hw etc.).
Inmiddels ben neig ik weer een beetje naar hypomanisch, niet qua stemming maar qua functioneren.

Hoe dan ook, zou het kunnen dat ik nooit een depressieve episode zal krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een andere benaming voor bi-polar is manisch depressief. Ik denk dat ze vallen en opstaan de juiste medicijncombinatie voor je hebben gevonden. Bij mij heeft lang geduurd, hoewl ik eerder depressief wordt ipv manisch. Veel sterkte Toegevoegd na 10 minuten: Was ook even de weg kwijt in mijn hoofd...Bi-poler moet natuurlijk bipolair zijn.

Bij bipolair is er bijna geen ontkomen aan maar de kans is groot dat je vroeg of laat toch een depressie ontstaat.(Hoeft daarom nog niet altijd een diepe depressie te zijn.)

Ik vind het een niet te begrijpen diagnose. Het woordje bi , ( twee) zegt al genoeg, je hebt dan last zowel van de een als de andere stoornis. Maar tegenwoordig, moet iedereen met een probleem in een hokje geplaatst worden,( naam gegeven) anders kunnen ze je niet behandelen, misschien heeft het hier iets mee te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100