Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik aan me angst(aanvallen) doen ?

Ik ben altijd bang dat ik iets ergs krijg.
Bijvoorbeeld iets aan me nieren, Hart, Blinde darm, etc.
Wat kan ik het beste doen als ik zo angst(Aanval) krijg

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Denken dat je lichaam sterk is. Zelfs als er iets mis is: je hersenen zijn zo slim dat ze bijna alles kunnen repareren in je lijf!

ga eens bij een goede psycholoog en zoek samen uit wat de onderliggende factoren zijn.

Als je merkt dat je er aan gaat denken probeer dan gelijk aan iets anders te denken, ga desnoods er over heen praten of zingen, probeer je daar goed op te concentreren zodat je alleen daar aan denkt. Toegevoegd na 7 minuten: Alleen lost dit niks op maar vermindert het, het doel is natuurlijk om er van af te zijn. Hiervoor zou je denk ik hulp moeten zoeken. Ik heb nog effe gegoogled en messchien een tip. (staat bij bron)

Dit is iets wat je in je eentje niet op lost,maak eens een afspraak bij de h a ,niet mee door blijven lopen en er in ieder geval over praten, doen hoor

Bronnen:
angst

Voor echte zware paniekaanvallen die je NIET aan ziet komen bestaan anxiolytica, meestal benzodiazepinen. De reden waardoor angstaanvallen getriggerd worden dient echt aangepakt te worden moet je echt uitzoeken, evt mbv, een professional (huisarts/psycholoog/psychiater) Niet zelden ligt een PTSS onder deze paniekstoornis en dat los je zelf niet even op, anders had je die paniekaanvallen immers niet. DOE er dus wat aan, het verhoogt je kwaliteit van leven en verhoogt zowel je zelfredzaamheid als zelfvertrouwen. Aangezien de kosten voor psychologische zorg enorm toe gaan nemen in het nieuwe jaar (met dank aan Griekenland) spaart het je een paniekaanval uit te trachten het dit kalenderjaar nog rond te maken.

Goed feiten beseffen dat je gezond bent. Bespreek het desnoods met je huisarts. Misschien kan hij je overtuigen hoe je gezondheid ervoor staat. Om je geen zorgen meer te maken kan je voor jezelf deze dingen opschrijven b.v.. Zo staat het op papier met een datum erbij. De zekerheid kunnen halen uit andermans kunde. Vertrouw hier op.

na jaren met een angststoornis geleefd te hebben (en therapieen en medicijnen etc.) ben ik erachter gekomen dat het enige wat ECHT helpt, is het accepteren dat het zo is, dus accepteren dat je bang bent. Als je het gaat onderdrukken (met medicijnen of "proberen" te denken dat het niet zo is), wordt het alleen maar erger! Als je van jezelf bang MAG zijn, lost het vanzelf op. Ik moet wel zeggen dat ik dit pas kon, toen ik ten einde raad was en niets anders bij mij hielp! Dus misschien is het traject van psychische bijstand wel een must om tot deze beslissing te kunnen komen. Succes hoor!

je bent een hypogonder, je denk altijd dat je in gezondheidsgevaar bent, dit kan weggaan met therapie. zodra je zo'n aanval krijgt is er niets anders aan te doen dat op eigen kracht tot rust proberen te komen. veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100