Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kun je emotionele pijn verwerken genezen?

"De liefde van de man gaat door de maag"

Weet jij het antwoord?

/2500

Emotionele pijn is niet te genezen, er is geen pilletje of drankje voor. Voor t verwerken is tijd nodig, 't gevoel slijt en de pijn wordt dus minder... Het kan wel zijn dat je die emotionele pijn nooit meer helemaal vergeet omdat het wel een grote impact op je leven heeft gehad.

Door er doorheen te gaan.... het is niet anders denk ik. Voel je emoties, ervaar ze aandachtig, geef die pijn de ruimte, uit ze en neem ze serieus. Pijn moet ook slijten. Neem de tijd en geef jezelf ook de tijd om te verwerken.

Jouw vraag :Hoe kun je emotionele pijn verwerken genezen? Mijn antwoord : er bestaat geen emotionele pijn!! Wat moet er dan genezen,het is geen ziekte. Emoties komen voort uit ons denken,dat doen onze hersens alleen jij kan jouw hersens sturen,want jij bent de baas daarover. Zoals vele vaak zeggen : het doet pijn in mijn hart ,is gewoon een kul verhaal een hart is een orgaan meer niet. Ook de bewuste ziel zit in je hersens en als je die beheerst ,beheerste men alles wat er evt. kan of komt in gedachten "de pijn" Snap je het een beetje. Dus de emotie zit alleen in je gedachten en die doen niet zeer,een been breken doet heel erg zeer!! Iemand die kanker heeft en een chemokuur gebruikt dat kan zelf heel zeer doen enz,enz Beheers je gedachten wereld en je bent vrij van elke emotie wat niet nodig is,zo ook zelfmedelijden of een schuld gevoel enz.

Het klinkt alsof er emoties vastzitten, nooit geuit zijn of geuit konden worden. En dan is het bui/maaggebied vaak de plek war de problemen terecht komen, spanning, steen in m'n maag, leeg/hol gevoel. De oplossing lijkt mij om 1) kijken in hoeverre je alleen in staat bent ruimte te geven aan wat vastgezet is 2) hulp in te roepen van een therapeut die op een lichaamsgerichte manier kan ondersteunen bij het verwerken van emoties. Geluid, adem en beweging. De link is een achtergrondartikel over ontstaan en verwerken/genezen van emotionele pijn.

Bronnen:
http://www.trance-art.nl/literatuur/artike...

Emotionele pijn, hmm, interessante woordkeus. Als je daarmee bedoelt dat je bepaalde energieën die op je doorwerken (nog steeds waarschijnlijk) wilt kwijt raken, dat kan, en daar zijn veel mogelijkheden voor. Ik zou in de eerste instantie gaan kijken waar jouw pijn door veroorzaakt is, en of je die op dit moment nog nodig hebt. Zo niet waarom jij die 'pijn' dan toch nog vasthoudt, koestert, en terugsturen met liefde naar degene waarvan jij denkt/voelt dat hij/zij medeverantwoordelijk is... Klinkt simpel, is het niet dus ik wens je veel kracht en moed!

Je kunt in therapie gaan. Maar dat is geen garantie voor genezing. Vaak levert het alleen wat meer begrip op voor de (vroegere) situatie/omstandigheden die je pijn hebben veroorzaakt, waardoor je er beter mee om kunt gaan. Maar begrip voor de oorzaak betekent niet dat jouw pijn weg is. Je zou het ook kunnen zoeken in de 'alternatieve' richting. Er zijn talloze healers die goed in staat zijn jouw emotionele bagage 'op te ruimen'. Ik wens je heel veel sterkte!

Oude pijn is te verwerken met bv Inner Child Care en/of EFT. Heel eenvoudig als je de onderliggende gevoelens kent. Maak eens een afspraak.

emoties zijn niet te genezen. je zal door elke fase moeten. doe je het niet goed dan kan je opnieuw beginnen want anders gaat het je beperken. helaas, er is geen pilletje voor. men moet hier doorheen op de juiste manier, eventueel met hulp. de liefde gaat door de maag? dit snap ik even niet. eetstoornis door een verleden? dan is het zeker aan te raden om met de oude belevingen aan de slag te gaan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100