Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb altijd last van angst. Wat moet ik doen?

Er is totaal geen reden voor, mij toch voel ik mij altijd angstig. Nu staat er in een Chinees astrologie boek dat kinder varkens (Ik ben varken) alles voor zoete koek nemen. Ook staat er dat de angst die deze varkens hebben behandelt moeten worden door een bekwame pedeloge. Nu ben ik daar nog niet zo aan toe, ik wil eerst zelf proberen om die angst weg te laten vloeien.

Maar hoe doe ik dat?

Toegevoegd na 4 uur:
Wat ik er nog wel bij kan voegen, is dat als ik een indrukkwekkende film kijk, dat ik mij dan enorm inleef. Dat boezemt soms ook angst in. Dan denk ik bijvoorbeeld dat de film nep is, of praat ik erover met andere mensen. Ze zeggen dan bijvoorbeeld dat de film 'erg onrealistisch' is, en dat kwikt mij dan ook weer op.

Een voorbeeldje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Angstig zijn betekent, dat je niet zeker bent/twijfelt aan jezelf en dat ontstaat vaak al in de vroege jeugd. Gevolgen kunnen zijn: - onzekerheid, - perfectionisme, - faalangst Je kunt proberen zeker(der) van jezelf worden door: - alles op te schrijven waar je bang voor bent en waarom en ga na, of wat je hebt geschreven eigenlijk wel klopt/logisch is. - alles opschrijven waar je goed in bent en waar dit uit blijkt. Wedden, dat je meer kunt/doet dan je denkt! Bekijk deze lijst vaak en vul hem aan met je kleine en grote successen. - als je bang bent wat anderen van je vinden: stoppen daarmee. Je kunt, net zomin als wie dan ook in de wereld, gedachten lezen ;-)) - op je houding te letten. Loop rechtop, koppie op, schouders ontspannen, assertief en draag kleding waarin jij je lekker voelt. - doen waar je bang voor bent, in kleine stapjes, stel doelen die haalbaar zijn.

misschien helpt je dat website .

Bronnen:
http://www.angstlijst.nl/oplossing/hoe-kom...

De eerst stap om je angsten te overwinnen is door ze te herkennen en vooral te erkennen. Door te erkennen dat ze er zijn kun je ze ook accepteren als onderdeel van jou. Zo kan je je angsten beter en makkelijker onder ogen nemen. Als je angsten ontwijk krijgen ze vorm en substantie. En zo geef je ze ook kracht. Als onderdeel van je zelf heb jij de macht over je angsten.

Bronnen:
http://melschwartz.com/Anxiety.html

Er zijn veel mensen( ik zelf ook) die in meer of mindere mate een angststoornis hebben. Als het echt te zwaar wordt om mee te leven is professionele hulp echt wel aan te raden hoor. Ik ben zelf ook onder behandeling bij een psycholoog( en een psychiater,ik heb ook een eetstoornis) Ik heb ook medicatie tegen die angstgevoelens. Maar misschien is het bij jou niet zo ernstig. Astrologie,heeft hier niks mee te maken hoor.Er liggen tientallen van dat soort boekjes in de winkel en die beweren allemaal weer wat anders.

Alleen al leugenboeken lezen over horoscopen en astrologie kan je angst reeds voeden. Stopt ermee zou ik zeggen en beperkt je tot de waarheid. Miljoenen mensen hebben baat gehad met de volgende goede raad om 'vrede des geestes te verwerven'! : Verheugt U altijd in [de] Heer. Nogmaals zal ik zeggen: Verheugt U! 5 Laat UW redelijkheid aan alle mensen bekend worden. De Heer is nabij. 6 Weest over niets bezorgd, maar laat in alles door gebed en smeking te zamen met dankzegging UW smeekbeden bij God bekend worden; 7 en de vrede van God, die alle gedachte te boven gaat, zal UW hart en UW geestelijke vermogens behoeden door bemiddeling van Christus Jezus. 8 Ten slotte, broeders, al wat waar is, al wat van ernstig belang is, al wat rechtvaardig is, al wat eerbaar is, al wat lieflijk is, alles waarover gunstig wordt gesproken, welke deugd er ook is en al wat lof verdient, blijft deze dingen bedenken. 9 De dingen die GIJ zowel geleerd als aanvaard hebt en die GIJ in verband met mij gehoord en gezien hebt, brengt die in praktijk, en de God van vrede zal met U zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100