Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn zoon van 12 zit op het speciaal onderwijs, nou denkt de juf dat hij DNL of LND heeft wat is dat precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat de juf NLD bedoelt. Kinderen met NLD hebben problemen met het verwerken van non-verbale informatie. Ze komen verbaal vaak zeer vaardig over, maar hebben moeite met het verwerken van zintuiglijke prikkels. NLD is soms moeilijk te herkennen, omdat bepaalde kenmerken zich ook bij andere ontwikkelingsstoornissen voordoen. Kijk voor uitgebreide informatie eens op de volgende sites: http://www.balansdigitaal.nl/stoornissen/nld http://nl.wikipedia.org/wiki/Non-verbal_learning_disabilities Succes!

Non-verbal learning disabilities (NLD) is een neuropsychologische aandoening, een leerstoornis die in de jaren 70 voor het eerst werd beschreven door de Canadees Byron Rourke. De stoornis levert vooral problemen op in de non-verbale communicatie, en ook op verschillende andere gebieden. Het opmerkelijke van deze aandoening is dat leerproblemen zich voornamelijk voordoen op non-verbaal gebied (functies van de rechterhersenhelft). De persoonlijkheden van mensen met NLD kunnen erg verschillen. De oorzaak is soms mogelijk gelegen in beschadiging of disfuncties van de witte stof in de rechterhersenhelft[

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Non-verbal_le...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100