Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie kan mij helpen? ik ga over 3 dgn na New York ben er al 7 keer geweest maar zie tegen de reis en week van huis op wie oh wie kan mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is maar een oplossing, en die had je zelf kunnen bedenken, gewoon NIET gaan. Heimwee, ik mag aannemen dat dat je probleem is, is vervelend genoeg. Niet gaan dus.

Mazzelaar! Ben nog nooit in Amerika geweest en zou er graag eens naar toe gaan.Neem iets mee waar je aan gehecht bent en voel je thuis in NY.Zelf zou ik een fototoestel meenemen want voor je het weet is de horizon voor altijd anders... Bedenk dat je bij bevoorrechte minderheid van de mensheid behoort (8% ?) die bovenop de basisbehoeftes nog luxe kent!

Plan veel leuke dingen zodat je week omvliegt. Maak van te voren een lijstje van zaken die je wil doen of dingen die je wil zien. Het lang stilzitten in een vliegtuig vind ik ook een crime. Je kan een laptop meenemen, spelletjescomputer, je lievelingsboek, mp3 met heerlijke muziek, puzzelboekje etc.

Houd vanaf nu een dagboek bij. Verplicht jezelf om aan de éne kant alleen maar positieve dingen te schrijven, aan de andere kant mag je alle nare gevoelens en gedachten opschrijven. Dan ben je ´t kwijt. En later heb je een unieke herinnering eraan. En haal een flesje Bach Bloesem druppels: Huneysuckle (kamperfoelie). Simpel middel, maar het werkt.

Wat in dit avontuur geeft je de kriebels zorgt dat je ertegen op ziet. Ga je mensen missen? Heb je vliegangst? Onderzoek dat eens en probeer er woorden aan te geven. Deel die woorden met mensen in jouw omgeving die er serieus naar luisteren. Probeer te bepalel wat helpend voor je is in de hulp om de oorzaak aan te pakken. Blijf er niet mee in jouw hoofd rondlopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100