Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat betekent in een roes leven, blijven hangen, terwijl er geen drank bij gemoeid is?

Weten dat je er bent, en tegelijkertijd je niet aanwezig voelen....

Toegevoegd na 2 dagen:
Ik voel me dan absoluut niet ontspannen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je in een roes terecht komt betekent het dat je hersens een bepaald signaal uitzenden waardoor je alleen dat signaal voelt,opmerkt, dat voor je gevoel blijft hangen. Je kunt dan even aan niets anders denken. Andere gedachtes worden dan door een mentaal proces dat in je hersenen plaatsvindt uitgeschakeld.

Zonder drank kan je heel goed in een roes leven. Denk maar eens aan een hevige verliefdheid. Je kan dan in gedachten zo bezig zijn met de geliefde, dat iemand je drie keer moet aanspreken voordat je in de gaten hebt, dat ze tegen je praten. Dit is maar één voorbeeld. Ik kan er nog ettelijke opsommen.

het is een metafoor. Ik leef alsof ik een roes heb.

Het is een roes (lager bewustzijnsniveau) waarin je heel ontspannen kunt zijn en je hoofd leeg kunt hebben. Lekker gevoel voor een korte tijd om even te relaxen en niet te moeilijk te hoeven denken.

Dan ben je volledig chill,dus dan voel je je hélemaal kalm,ontspannen enzo en is je lichaam en geest ook helemaal ontspannen,zodat je in zo'n chilltoestand bent,dat je zeg maar in een soort lichte trance bent (net als met b.v. trance music) en dus je héél cool en rustig voelt en bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100