Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hebben mensen die op jongere leeftijd veel in zichzelf praten eerder kans op dementie als ze ouder worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

mensen die veel in zichzelf praten, zijn mogelijk communicatiever ingesteld dan anderen, of hebben minder vaak anderen in de buurt om tegen te praten. dementie is het achteruitgaan van de verstandelijke vermogens, veelal door eiwitafzetting in de hersenen, waardoor de signaaloverdracht niet goed meer verloopt. ik zie geen enkel verband tussen beide zaken.

Deze mensen zeggen wat ze denken en dat doet lang niet iedereen. Het heeft helemaal niets te maken met dementie. Er lopen ook zat mensen rond die constant lopen te denken. Hen ontbreekt het aan een "nothing box" Op zich niks mis mee, ook als ze er geen stem aan geven. Het staat helemaal los van dementie

Ik hoop van niet, anders kan ik wel inpakken... Aanleg voor dementie heeft te maken met degeneratie van kleine bloedvaten in de hersens en niet met praatgedrag op jongere leeftijd.

Mensen die in zichzelf praten schijnen wat beter te zijn opgewassen tegen moeilijke omstandigheden maar van enig verband met dementie is mij niets bekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100