Ik zie vage dingen in het donker, is dit normaal?

Als ik in het donker in bed lig, zie ik allemaal vage dingen. Bijvoorbeeld vlekjes beetje gelig wittig en heel klein. Soms zie ik zelfs vage vormen. Soms heb ik zelfs het gevoel alsof ik een vaag hoofd ofzo in die vormen kan zien. Als ik mij omdraai zie ik een flits in mijn ooghoek. En als ik recht voor mij uit kijk zie ik vaak een vage zwarte vlek. Kijk ik iets daarnaast zie ik mijn ooghoeken scherper, en het midden vaag en zwart. is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is normaal, het menselijk brein is erop gericht op gezichten en vormen te herkennen. Zie maar eens hoeveel mensen denken het gezicht van Jezus te zien in een pannenkoek of zo. In het donker als alles wazig is, heb je snel het idee dat je vanalles ziet dat er eigenlijk niet is.

Het zou in principe ook kunnen zijn dat je een 6e zintuig hebt. Veel mensen geloven er niet in, ik wel. Al ben ik geen spiritueel persoontje en ik heb geen 6e zintuig (voor zover ik weet). Echter zie je die vlekken/schimmen in het donker, zie je ze meestal ook gewoon op klaarlichte dag. Het schijnt ook dat als je vaak rillingen hebt dat er dan een 'geest' langs je heen zweeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100