Ik zie de achtergrond dubbel wanneer ik naar mijn vinger kijk. Is dit normaal?

Hoi,

Ik keek net naar mijn vinger voor mijn gezicht, tot ik erachter kwam dat ik de achtergrond (bijv. de deur) dubbel zie. En wanneer ik naar de deur kijk, is mijn vinger weer dubbel. Is dit normaal??

Weet jij het antwoord?

/2500

lijkt mij niet helemaal normaal,oorzaken van dubbel zien: Oorzaken van dubbelzien Het hebben van scherp beeld is afhankelijk van een aantal visuele systemen welke naadloos samen moeten werken. Ook de hersenen moeten de informatie vanuit de ogen op de juiste manier verwerken en vertalen naar een beeld. Een verstoring aan de volgende visuele ondersteunende oogonderdelen kan dubbelzien veroorzaken: het hoornvlies van het oog bundelt het inkomende licht; de lens leidt het licht in het netvlies; zenuwen sturen via neurotransmitters informatie van het oog naar de hersenen, waar de informatie wordt verwerkt; spieren in het oog zorgen ervoor dat het oog kan bewegen. Alle onderdelen kunnen problemen hebben, waardoor dubbelzien kan worden veroorzaakt.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Ja, dit is normaal. Je focust je ogen op een punt, op +/- 0,5 meter vanaf jouw ogen. Op dat punt zie je één beeld. Vóór of achter dit focuspunt kunnen de beelden van beide ogen uit elkaar lopen. Precies hetzelfde gebeurt ook als je je ogen focust op een punt, op laten we zeggen, 5 meter vanaf je ogen. Dan zie je één beeld met beide ogen op 5 meter, en van wat dichterbij is zie je twee beelden.

ik heb dat ook en het lijkt dan ook net of ik door me vingerkijk maar dat komt denkik omdat je er dan met je andere oog langs kijkt een paar vriendinen van mij hebben dit ook dus ik denk dat het normaalis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100