Mijn rechter ooglid is plots dikker geworden, hoe kan dat en wat kan ik er tegen doen? Ik heb geen pijn aan, het is wel gevoelig als ik er op druk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk een kleine ontsteking,noemen ze ook wel eens een strontje. Je kan het de eerste dagen schoon maken met een wat en gekookt water. Is het dan nog niet over dan even naar de H a

Was het geen prikmugje, neefje? dan zal het ook moeten jeuken, denk ik.

Het kan door verschillende oorzaken komen. Gezwollen, dikke oogleden ( in jouw geval ooglid) kunnen het gevolg zijn van een allergische reactie, zoals hooikoorts of een allergie voor bv dieren. Maar ook een flinke huilbui of oververmoeidheid kunnen je oogleden doen zwellen. Bij een allergie is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken, bijvoorbeeld door de bron van de allergie te vermijden. Schüssler nummer 8 helpt om de zwelling te verminderen. Is oververmoeidheid de oorzaak van je gezwollen oogleden, dan is rust de beste heelmeester. Een koud washandje of een ijsmasker brengt verlichting bij gezwollen oogleden. Zwelling door ontstoken haarzakje Een dik ooglid kan ook worden veroorzaakt door een ontstoken wimperhaarzakje. Zo’n zwelling ziet er heel anders uit dan bij dikke oogleden veroorzaakt door vermoeidheid of allergie. De zwelling zit op één plek en ziet rood. Aanraking is vaak heel pijnlijk. Het duurt ongeveer een week voordat deze ontsteking weer weg is. Tip: draag bij gezwollen oogleden geen contactlenzen. Probeer fel licht en rokerige ruimtes te vermijden. Zeker me deze zonnige dagen raad ik je aan om een zonnebril op te doen. Misschien kun je beter even naar de HA als het langer dan een week duurt,deze kan je vast verder helpen. Sterkte en ik hoop dat het snel minder of nog liever,over is!!

Bronnen:
vsm.nl/advies-bij/oogleden-gezwollen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100