Een gezwollen boven ooglid, duidt dat aan op een oogontsteking?

Ik heb dus sinds 2 dagen een gezwollen boven ooglid. Ben gisteren naar de huisarts geweest, maar kwam niet bij de huisarts terecht, omdat de assistente mij geen huisarts geval vond. Ze zei dat ik een oogontsteking heb en dat het na 3 dagen wel minder moest worden, zoniet dan moest ik terug komen. En ze gaf mij zo'n formulier waarop staat wat oogontsteking is, de kenmerken e.d. Maar achter af thuis aangekomen, dacht ik van als je een oogontsteking hebt dan is je oogwit tg rood en komt er allemaal oogpoep enzo eruit. Maar bij mij is m'n oog van binnen gewoon goed, alleen is mn boven ooglid opgezwollen en komt er wel veel water uit mn oog. Wat is het nou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst vind ik het heel vreemd dat de assistent op deze manier reageerde maar goed dit is gebeurd en kun je niet meer veranderen. Omdat je zelf naar aanleiding van het formulier denkt dat het geen ontsteking is heb ik het volgende voor je gevonden in de hoop dat je hier iets in herkent! Gezwollen, dikke oogleden ( in jouw geval ooglid) kunnen het gevolg zijn van een allergische reactie, zoals hooikoorts of een allergie voor cosmetica of dieren. Maar ook een flinke huilbui of oververmoeidheid kunnen je oogleden doen zwellen. Bij een allergie is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken, bijvoorbeeld door over te stappen op een hypoallergeen cosmeticamerk of door de bron van de allergie te vermijden. Schüssler nummer 8 helpt om de zwelling te verminderen. Is oververmoeidheid de oorzaak van je gezwollen oogleden, dan is rust de beste heelmeester. Een koud washandje of een ijsmasker brengt verlichting bij gezwollen oogleden. Zwelling door ontstoken haarzakje Een dik ooglid kan ook worden veroorzaakt door een ontstoken wimperhaarzakje. Zo’n zwelling ziet er heel anders uit dan bij dikke oogleden veroorzaakt door vermoeidheid of allergie. De zwelling zit op één plek en ziet rood. Aanraking is vaak heel pijnlijk. Het duurt ongeveer een week voordat deze ontsteking weer weg is. Tip: gebruik bij gezwollen oogleden geen make-up en draag geen contactlenzen. Probeer fel licht en rokerige ruimtes te vermijden.

Bronnen:
www.vsm.nl/advies-bij/oogleden-gezwollen

Het kan dat je een ontstoken wimpertje hebt. Ik weet dit alleen niet zeker .

misschien heel stom. maar ik heb het zelf ook weleens gehad,. dat was een muggebult ! en hij jeukte niet ! dus ik zou gewoon even afwachten, trekt vast wel weer weg ! succes !

zou mij niet verwonderen indien daar over een paar dagen een flinke puist te voor komt.

Na je vraag te hebben gelezen, heb je geen oog`ontsteking` maar een oog`lid`ontsteking. De assistente had je anders wel toegelaten tot de HA. Om de zwellingen en het branderige gevoel tegen te gaan, zou je eventueel een zakje (bevroren) doperwtjes of ijsklontjes uit de vriezer (in b.v. een stoffen zakdoekje gewikkeld) een 15 minuten op je oogleden kunnen leggen. (Voelt echt zeer aangenaam!)

Ook wel eens gehad , je traanbuisje zit verstopt je moet je oog goed nat houden en knipperen zodat je moet huilen Heel veel sterkte Gr

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100