Kun je met één slechtziende oog alsnog 3-d filmpjes bekijken?

Met een speciale bril ofzo? Ben slechtziend aan de ene oog, de andere ziet gewoon goed.

Toegevoegd na 1 dag:
Heel erg bedankt voor jullie antwoorden. Hoop niet dat ze in de toekomst alleen nog maar 3-d film zullen uitbrengen. Dat zou betekenen, einde bioscoop voor mij *zucht*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat lukt niet. Spreek uit ervaring want heb zelf maar één oog.

Dat zal erg moeilijk worden, dan zal je haast al een 3d-bril op sterkte moeten hebben. Aangezien een 3d-bril 2 verschillende glazen heeft, en je linker oog een ander beeld te zien krijgt dan je rechter, krijg je het 3d-effect te zien. Als je met 1 oog erg slecht ziet dan zal dit effect ook erg minimaal zijn, en zie je dus grotendeels alleen het beeld dat je met je goede oog ziet. 3D-brillen zijn er in verschillende varianten, De ene (ben de namen even kwijt) variant geeft je linker oog horizontale lijnen, terwijl je rechter oog vertikale lijnen ziet, en daardoor zie je dus met beide ogen een ander beeld. Ook zijn er brillen met een accu.. deze wordt gesynchroniseerd met de tv, en deze brillen sluiten om en om het beeld per oog af, dat gaat met meer dan 200 schakelingen per seconde, en zo zien je ogen ook weer een verschillend beeld. Dit "knipperen" is voor je ogen niet waarneembaar. Toegevoegd na 2 minuten: Nog even gezocht naar een mooie site waar dit uitgelegd wordt, zie de bron: Die brillen waar ik het over had die de beelden onderbreken noemen ze shutter brillen, en hebben 240 schakelingen per seconde zoals je kan lezen in de tekst.

Bronnen:
http://www.3dtvmagazine.nl/wat-is-3d/actie...

Gaat niet lukken omdat twee ogen moeten samenwerken om diepte waar te nemen.

Het ligt eraan hoe slecht dat ene oog is. Kan je in het echt wel gewoon diepte zien? Dan moet het met een 3d-bril ook wel gaan. Als je er in het dagelijkse leven ook moeite mee hebt om diepte te zien, zal het met een brilletje ook moeilijk worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100