Heb ik de juiste bril sterkte?

Hoi Ik heb me een bril laten aanmeten, resultaat alle afstanden van 1 meter en meer zie ik nu perfect. Echter binnen één meter zie ik niet meer scherp, zo kan m’n computer scherm of tijdschrift niet meer lezen.
Nu heeft m’n vriendin een iets minder sterke bril, hier mee kan ik beide prima lezen/zien.
Dus: Heb ik de juiste bril sterkte?

Moet de opticiën me niet adviseren, dat ik misschien beter een minder sterke bril had moeten nemen?

Toegevoegd na 1 uur:
Waarom is de bril van m'n vriendin dan wel geschikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe oud ben je ?? Je hebt namelijk kans dat je eigenlijk een multifocale bril nodig hebt. Dan zijn je ogen nog niet zodanig slecht dat je een leesbril nodig hebt, maar is de mincorrectie wel net effe teveel van het goede. Ik heb jarenlang uitstekend kunnen zien En lezen met een bril van -1.50 ongeveer. Tot ongeveer een jaar terug, toen het lezen steeds lastiger werd, en ik meer en meer mijn bril ging afzetten om te leen of te handwerken, en ik de laatste maanden zelfs af en toe merkte dat mijn armen tekort worden. Nu heb ik sinds een maand een multifocale bril, en kan ik alles weer met bril. Heerlijk. Terug naar de opticien dus, en met je verhaal je ogen nog maar eens opnieuw laten testen. Onder de 50 doen ze dat namelijk eigenlijk niet standaard, maar vanaf je 40e kan het al spelen. En als het dat niet is, is er sowieso iets anders mis met je glazen. Een bril is pas goed als je hem de hele tijd op kunt houden, zonder steeds te hoeven wisselen. Tot die tijd heeft hij geen goed product geleverd. Toegevoegd na 10 uur: Na je toevoeging : de bril van je vriendin kan net effe wat minder sterk zijn of een andere cilinder hebben ; dan is-ie voor jou in de verte niet zo optimaal (maar beter dan zonder bril), maar voor dichtbij niet sterk genoeg om te storen.

Even terug naar de opticien en je probleem aan hem/haar voorleggen. Misschien is er een foutje gemaakt bij het opmeten of is er iets misgegaan tijdens het maken van je bril. Dat kan; fouten zijn menselijk. Even teruggaan en dikke kans dat de opticien jouw probleem begrijpt en voor je oplost. Daar ben je klant voor!

Of je moet nog wennen aan de brilsterkte, of je bent naast je gewone bril ook toe aan een leesbril.

toe ik een jaar of wat terug voor de tweede keer een bril liet aanmeten, en hem voor het eerst op zette was mijn eerste vraag aan de opticien of er niet perrongeluk de glazen van iemand anders in mijn bril waren gezet. met me oude bril kon ik het beter zien dan met de nieuwe. maar ik moest nog even wennen volgens de opticien. en inderdaad na een dag of 3 kon ik het perfect zien met de nieuwe bril. laatst heb ik de oude bril nog even op gehad, maar daar zie ik het niet zo goed meer door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100