Waarom verslechtert mijn zicht (oog)?

Hej,

Ik heb nu al een paar maanden lenzen terwijl ik dacht dat mijn zicht nu niet meer zou verslechteren...
Met lenzen zie ik nog steeds zeer goed maar wanneer ik ze af doe dan weet ik gewoon dat mijn zicht met de dag verslechterd.. ( ik draag lenzen -1,75 aan beide kanten).
Ik draag ze elke schooldag ( dus niet in weekends en vakanties) van s'ogtends 7uur tot s'avonds 9-10 uur.. In de uren dat ik thuis ben zit ik ook met mijn lenzen op de pc..

Ik vind het niet zo erg dat ik lenzen moet dragen maar ik wil ook niet dat mijn zicht NOG meer verslechterd.. Iemand tips om het verslechteren van mijn zicht te beperken?


Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tip: naar de opticien, dat is de enige die kan zien of het aan je lenzen of aan je ogen ligt, en je daardoor raad kan geven.

De meeste opticiens raden aan om je lenzen niet zo lang te dragen,het beste is om ze s'avonds uit te doen en je bril op te zetten. Het is niet vreemd dat je zicht wat achteruit gaat,maar het kan ook beterder worden. Niemand kan je hier iets over vertellen,dit is afwachten en je ogen regelmatig laten controleren of de sterkte van je lenzen nog geschikt is.

Als je echt de indruk hebt dat je ogen 'met de dag' verslechteren, dan lijkt me het me verstandig bij je huisarts een verwijzing naar een oogarts te vragen, want dit moet niet kunnen. Bedenk wel dat, als je eenmaal lenzen of een bril hebt, het erg wennen kan zijn als je die uit/af doet. Dus voor een goed advies: via je huisarts naar de oogarts. Die kan je zicht nogmaals meten, je ogen controleren, en vaststellen of er iets aan de hand is en zo ja, wat te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100