Moet ik persé de schema volgen die ik gekregen heb voor mij lenzen?

Bij Hans Anders heb ik sinds 2 dagen zachte lenzen gekocht... ik heb een schema gekregen waarin staat dat ik de eerste dag ze max 4 uur mag dragen, 2e dag 6 uur, 3e dag 8 uur etc... vanavond gaan we vuurwerk afsteken en ik zou het heel graag met 100% zicht willen zien (met oude bril zie ik 40%)...


Is het erg om ze vandaag 12 uur lang in te houden in plaats van de 8 uur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is echt niet verstandig om langere draagtijden te nemen dan voorgeschreven. Want je ogen moeten aan de lenzen wennen. Als je er nu irritatie door krijgt zou het uiteindelijke gevolg kunnen zijn dat je ogen geen lenzen meer kunnen verdragen, en je dus altijd een bril zult moeten dragen. Wees slim, en doe nu meteen die lenzen uit tot kwart voor twaalf. Dan kan je het belangrijkste helemaal scherp zien!

Dan zou ik ze tussendoor een tijdje uit doen, en dan tegen middernacht weer indoen. Die periode van 8 uur wordt niet voor niets gegeven - te lang achtereen dragen terwijl je het nog niet gewend bent, kan irritatie veroorzaken.

Zelf werk ik bij een opticien e wij raden dan ook iedereen aan zich aan het schema te houden. Aangezien je ogen eraan moeten wennen en dat gewenningsproces normaal te laten verlopen, moet je niet meer uren indoen dan aangegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100