wat kan je doen tegen verzwakte ogen door leeftijd?

Ik heb altijd goed gezien, maar sinds enige tijd gaat dit met forse schreden achteruit. Alhoewel ik natuurlijk een bril draag, zou ik iets willen doen om het proces wat minder snel te doen lopen. Liefst natuurlijke middelen : oogoefeningen, homeopathie. Als dit allemaal niet zou helpen : is een laserbehandeling aangewezen bij dit soort oogaandoening?

Toegevoegd na 3 uur:
mijn ogen zijn uitgebreid onderzocht, ook al omdat wij een erfelijke oogziekte hebben in onze familie. het is geen aandoening, ik heb de erfelijke ziekte ook niet. Ik ben hiervoor naar een goede oogarts gegaan, die me zei dat mijn ogen "normaal" zijn gezien mijn leeftijd. Dat er dus niets buitensporigs aan de hand is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een goede zonnebril dragen. Een van de grote boosdoeners is de zon: onze ogen worden dagelijks blootgesteld aan grote hoeveelheden zonlicht. Deze zonnestralen bestaan uit zichtbaar en onzichtbaar licht. Tot deze laatste categorie behoren de UV-stralen. Deze kunnen na langdurige blootstelling schade veroorzaken aan de ogen. Het is zelfs zo dat mensen die hun ogen veelvuldig blootstellen aan zon tot 4 keer meer kans hebben op cataract. Minder computeren. Bijna net zo gevaarlijk als UV-stralen is het langdurig turen naar een computerscherm. Terwijl mensen zich bewust zijn van het schadelijke effect van UV-stralen, zijn de nefaste gevolgen van een computerscherm nog altijd onderschat. Het is belangrijk om elke 20 tot 30 minuten een korte pauze in te lassen wanneer men achter een computerscherm zit. Jaarlijks op controle. Het is aangeraden jaarlijks op controle te gaan bij de oogarts. Deze kan immers meer controleren dan alleen slecht zicht. In principe kunnen alle mensen tussen 18 en 60 jaar die een bril of contactlenzen dragen een laserbehandeling krijgen. Maar je zal eerst je ogen moeten laten onderzoeken om te weten welke oogaandoening je precies hebt.

Bronnen:
http://www.goedgezond.be/tag/ouderdom/
http://www.hetooglasercentrum.nl/index.php...

Wortels zijn goed voor de ogen, dit is geen fabeltje. En een laserbehandeling is ook mogelijk, al brengt dit wel risico's met zich mee. En volgens mij kun je je ogen niet trainen op iets als dit probleem, want dan zou je ze alleen maar meer belasten.

Ik zou echt niet blijven denken wat doe ik hier aan. Ga gewoon even naar een opticien,en vraag of je ogen even nagekeken kunnen worden. Mijn vrouw had ook deze problemen,nagekeken, en naar de oogarts gestuurd, daar werd staar geconstateerd. Dus je kan niet voorzichtig genoeg zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100