als ik "s avonds op linkerzij lig te lezen zakt er voor mijn rechteroog een zwarte vlek die pas de volgende ochtend weg is ,hoe kan dit?

overdag als ik met mijn ogen knipper is het net of ik "plakkends"weg knipper in mijn rechteroog en de zwarte vlek zit middenin mijn oog en kan ik niets door dit oog zien. ik heb geen pijn o.i.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan een defect aan de macula zijn. Juist omdat je zegt dat het midden in het oog zit. Bij netvliesloslating zie je het zwart boven of onder in het blikveld. Vraag bij je huisarts een verwijsbrief voor de oogspecialist in het ziekenhuis en wacht er niet te lang mee. Toegevoegd na 59 minuten: Ik heb je een PB gestuurd.

Ik weet zeker dat als je googlet je een boel mogelijke antwoorden kan vinden, maar dat moet je niet doen. Ga gewoon langs de oogarts. De meeste oogaandoeningen geven overigens geen pijn, dus daar hoef je echt niet op te wachten, dit is al genoeg reden om langs te gaan.

Het zou netvliesloslating kunnen zijn. Zie je er ook soms flitsen bij of rafels? Je moet iig zo snel mogelijk contact opnemen met de oogarts. Stel dat het dat zou zijn kunnen ze het nog laseren als het in een vroeg stadium is. Doe je dat niet kan je blind worden

Gewoon even naar de opticien. Misschien is het oogspin?

Zou toch eerst langs een huisarts gaan, een dergelijke aandoening kan ook afkomstig zijn van een verkeerde bloeddruk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100